Μεσσηνίος ενθρονίστηκε και είναι πλέον ο πρώτος Μητροπολίτης Ιρλανδίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεσσηνίος ενθρονίστηκε και είναι πλέον ο πρώτος Μητροπολίτης Ιρλανδίας

Μεσσηνίος ενθρονίστηκε και είναι πλέον ο πρώτος Μητροπολίτης Ιρλανδίας

Share This


 Από τη Μεσσηνία κατάγεται ο πρώτος Μητροπολίτης Ιρλανδίας Ιάκωβος. Ο κατά κόσμον Δημήτριος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου 1977.

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία-Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Νεοελληνική Φιλολογία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freie Universität zu Berlin), από το οποίο αποφοίτησε με μεταπτυχιακό τίτλο και βαθμό «λίαν καλώς». Κατόπιν σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ., στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Μιλάει ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και γνωρίζει γαλλικά. Το 2005 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης από τον τότε επίσκοπο Κνωσού κ. Ευγένιο. Το 2006 χειροτονήθηκε διάκονος και το 2008 ιερέας από τον ίδιο επίσκοπο. Το 2010 έλαβε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου.

Από το 2010 υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά και από το 2018 ήταν υπεύθυνος νεολαίας σε ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή. Στις 13 Φεβρουαρίου 2020, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον εξέλεξε Επίσκοπο Ζηνουπόλεως και από τις 22 Μαρτίου είναι ανέλαβε τα ηνία της νεοσύστατης Μητρόπολης Ιρλανδίας, περιοχή που αποσπάστηκε από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Η σχέση του με τη Μεσσηνία είναι στενή, καθώς ο πατέρας του κατάγεται από τη Σκάλα και η μητέρα του από την Καλογερόραχη, ενώ ο ίδιος υπήρξε μαθητής σε σχολεία της περιοχής του Μελιγαλά.

(Φωτογραφία arxon.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages