ΓΕΓΟΝΟΣ τα επισκέψιμα ελαιοτριβεία στην Μεσσηνία - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΓΕΓΟΝΟΣ τα επισκέψιμα ελαιοτριβεία στην Μεσσηνία

ΓΕΓΟΝΟΣ τα επισκέψιμα ελαιοτριβεία στην Μεσσηνία

Share This


 
Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου, το οποίο εντάσσεται στη στρατηγική στόχευση του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, μέσα από τη σύνδεση του αγροδιατροφικού κλάδου και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σήμα Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου διασφαλίζει την επισκεψιμότητα σε χώρους όπου λειτουργούν ελαιοτριβεία -ειδικών προδιαγραφών- που παράγουν ελληνικό ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας, εστίασης και γευσιγνωσίας.

Σκοπός είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, φέρνοντας στο επίκεντρο του τουριστικού χάρτη νέους προορισμούς με βασικό όχημα τα ελληνικά προϊόντα. Η Πελοπόννησος και ειδικότερα η Μεσσηνία είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ελαιολάδου στον κόσμο, επομένως η ένταξη ελαιοκομικών μονάδων -από τις πολυάριθμες που διαθέτει ο νομός- στη δράση θα μπορούσε να συμβάλλει στη διάνοιξη νέων οριζόντων σε επίπεδο τουρισμού κι ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages