Χάος στην υγεία στην Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χάος στην υγεία στην Μεσσηνία

Χάος στην υγεία στην Μεσσηνία

Share This
Απεργούν γιατροί και φαρμακοποιοί
Ως χαοτική περιγράφει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ την κατάσταση στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, με τη λειτουργία από χθες του ΕΟΠΥΥ, όπου εντάσσεται σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.
Εν τω μεταξύ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει προκηρύξει δύο 48ωρες απεργίες, από χθες έως και την Πέμπτη.
«Το ταμείο είναι πλέον ένα, αλλά αυτή τη στιγμή ο ασφαλισμένος δεν ξέρει ποιος είναι ο γιατρός του, σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί. Διότι, ενώ θα έπρεπε ήδη να υπάρχει λίστα με τους συμβεβλημένους γιατρούς και να έχει γίνει επιλογή από τον ασθενή, αυτό δεν έχει συμβεί. Δεν έγινε η απαραίτητη προεργασία. Θεωρητικά, ο ασφαλισμένος σήμερα θα έπρεπε να ξέρει σε ποιον γιατρό θα πάει, γνωρίζοντας ποιοι γιατροί είναι στο σύστημα. Τα πράγματα προχωρούν πολύ βιαστικά, χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για την εφαρμογή του νέου συστήματος» λέει ο κ. Μιχαήλ.
Από την άλλη, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε τα μέλη του «να μη συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, απορρίπτοντας μεταβατικές συμβάσεις που εξευτελίζουν την επιστημονική και επαγγελματική τους οντότητα».
Επίσης, τους καλεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΠΙΣ για την περίθαλψη των ασθενών μετά την 1/1/2012. Και τονίζει: «Με την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ από 1/1/12 οι προηγούμενες συμβάσεις λύονται αυτοδίκαια με ευθύνη του υπουργού και όχι των γιατρών. Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του νομού μας ότι, από 1/1/12 οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να δέχονται τους ασθενείς εκτός συμβάσεων, αλλά θα συνταγογραφούν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους».
Όπως σημειώνει ο κ. Μιχαήλ, μέχρι τώρα από τους 10.000 περίπου γιατρούς που υπολογίζεται ότι χρειάζονται για να εφαρμοστεί το νέο σύστημα (εκτός από τους 5.000 του ΙΚΑ), πανελλαδικά έχουν υπογράψει κάπου 2.000, ενώ αναφερόμενος στη Μεσσηνία: «Μπορώ να σας πω ότι είναι κάτω από το 10%-15% οι γιατροί που έχουν στείλει σχετική δήλωση για υπογραφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages