Οι δημοσκοπήσεις προβληματίζουν τη γαλάζια πολυκατοικία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι δημοσκοπήσεις προβληματίζουν τη γαλάζια πολυκατοικία

Οι δημοσκοπήσεις προβληματίζουν τη γαλάζια πολυκατοικία

Share This
Νευρική κρίση προκαλεί στη ΝΔ η δημοσκοπική πίεση που δέχεται το κόμμα από τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, η οποία επιτείνει και την αποσυσπείρωση στη γαλάζια βάση.
Το κλίμα αυτό ήρθε να αναδείξει και το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον αναπληρωτή
εκπρόσωπο Γιώργο Μουρούτη, που τίναξε χθες στον αέρα τον πρωινό καφέ του γαλάζιου επιτελείου και κάνει άνω-κάτω τη ΝΔ στην αφετηρία της προεκλογικής εκστρατείας.
Το πρωτοφανές επεισόδιο - σύμφωνα με κάποιους συμμετέχοντες στη σύσκεψη απειλήθηκε ακόμη και χειροδικία - επιχειρείται να υποβαθμιστεί από τη Λεωφόρο Συγγρού, αλλά «μούδιασε» βουλευτές και γαλάζια στελέχη, που βλέπουν το κόμμα να προετοιμάζεται για μια εκλογική μάχη με ρωγμές και στα ηγετικά κλιμάκια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορμή για τη σύγκρουση Λυκουρέντζου - Μουρούτη στάθηκαν τα οργανωτικά κενά που παρουσιάζει ο κομματικός μηχανισμός, με αποτελέσματα να μην έχει καθοριστεί ακόμη το πρόγραμμα περιοδειών του προέδρου της ΝΔ, ούτε να έχει μπει σε εφαρμογή σχέδιο κινητοποίησης της κομματικής βάσης.
Οι ευθείες βολές του αναπληρωτή εκπροσώπου και εξ απορρήτων συνεργάτη του κ. Σαμαρά από τις αρχές του 1990 προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Λυκουρέντζου.
Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, χρειάστηκε να υπάρξει χθες το μεσημέρι πυροσβεστική παρέμβαση του κ. Σαμαρά, ο οποίος δεν ήταν παρών στο επεισόδιο, καθώς είχε αποχωρήσει από τη σύσκεψη λίγη ώρα νωρίτερα για να συναντηθεί με το προεδρείο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΧΕΔΙΟΥ.Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα συσκέψεων μπροστά από το γραφείο του κ. Σαμαρά, στον τρίτο όροφο του κτιρίου της Λεωφόρου Συγγρού, ήταν από νωρίς τεταμένη, καθώς αποφασίστηκε να ανατραπεί ο σχεδιασμός για την προεδρική εξόρμηση του προσεχούς Σαββατοκύριακου.
Κατά τις ίδιες πηγές, το αρχικό σχέδιο προέβλεπε περιοδεία του κ. Σαμαρά σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης, αλλά κρίθηκε σκόπιμο η περιοδεία να ακυρωθεί, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ θα έπρεπε να επισκεφθεί εκ νέου τη Θεσσαλονίκη προς το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας.
Η νέα πρόταση, που υιοθετήθηκε σχεδόν από όλους, προβλέπει εξόρμηση του κ. Σαμαρά στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, που θα συνδυαστεί με ομιλία το Σάββατο στο Αιγάλεω. Είναι προφανές ότι στην αλλαγή σχεδίου συνέβαλε και η δημοσκοπική δυναμική που καταγράφει το κόμμα Καμμένου στις δυτικές συνοικίες, αλλά η αλλαγή αυτή προκάλεσε εκρήξεις στον πρωινό καφέ.
«Ανατρέπουμε συνεχώς το πρόγραμμα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά...» ανέφερε στον γραμματέα ο κ. Μουρούτης, ενώ ο κ. Λυκουρέντζος αντέτεινε ότι ο σχεδιασμός δεν άλλαξε με δική του ευθύνη και πρόσθεσε ότι «σοβαρά δεν είναι αυτά που κάνει ο επικοινωνιακός σχεδιασμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages