Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση της εγγραφής νέων μελών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση της εγγραφής νέων μελών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση της εγγραφής νέων μελών

Share This
Η Οργάνωση, ως Κλαδικός Συνεταιρισμός πλέον και εναρμονισμένη με το νέο νόμο ( 4015/2011 ) που αφορά τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, προχωρά στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και νέου Εποπτικού Συμβουλίου (Ε.Σ.).
Η νέα Γενική Συνέλευση, που δεν απαρτίζεται πια από αντιπροσώπους των παραγωγών, αλλά από τους ίδιους τους συκοπαραγωγούς, οι οποίοι εγγράφησαν ως νέα μέλη, θα συνεδριάσει στις 13 Ιουνίου και ακολούθως θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και Ε. Σ., σε χρόνο που θα καθορίσει η Γενική Συνέλευση.

Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το τυπικό μέρος της διαδικασίας εναρμόνισης της ΣΥΚΙΚΗΣ στο νέο νόμο, αλλά και το ίδιο το μέλλον της Οργάνωσης. Δεν είναι απλώς ζήτημα εκλογών, αλλά μείζον ζήτημα αλλαγής σελίδας που επιχειρείται από τους ίδιους τους συκοπαραγωγούς στη λειτουργία της Οργάνωσης, στο πλαίσιο του νέου νόμου που την διέπει πλέον.
Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να τονιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, οι οποίες σχετίζονται τόσο με το τυπικό κομμάτι (νόμος περί συνεταιρισμών), όσο και με το μέλλον της συκοπαραγωγής.
Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν την θολή εικόνα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν ορισμένοι, τονίζουμε τα εξής:
Η προηγούμενη Γενική Συνέλευση της ΣΥΚΙΚΗΣ, η οποία απαρτιζόταν από αντιπροσώπους των παραγωγών, αποφάσισε να μην ρισκάρει την λειτουργία της Οργάνωσης, στο βωμό μικροπολιτικών συμφερόντων. Άλλωστε ο νόμος 4015/2011 είναι σαφέστατος ως προς την τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης των αλλαγών που είναι η 30η Ιουνίου 2012.Η ΣΥΚΙΚΗ δεν θέλησε να εμπλακεί στο μπλοκ εκείνο των συνεταιριστών, που για δικούς τους λόγους αγνοούν το νέο νόμο, και επιζητούν να διενεργηθούν οι εκλογές σε όλους τους συνεταιρισμούς, με τον παλιό νόμο. Δεν θέλησε να "συνεταιριστεί" με αυτό το μπλοκ, επειδή σε αντίθεση με αυτούς οι οποίοι ήταν και η αιτία να θολώσει η εικόνα αναφορικά με τις νέες εγγραφές μελών, είχε να χάσει πολλά....
Υπενθυμίζουμε, ότι η ΣΥΚΙΚΗ, είναι μια από τις ελάχιστες (αν όχι η μοναδική), συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας, που διαχειρίζεται στο σύνολό του το προϊόν των παραγωγών, καθορίζει την τιμή του, έχει αγορές στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό, τυποποιεί και πωλεί το προϊόν, προς όφελος πάντα των παραγωγών.
Ταυτόχρονα δε, ως μια από τις λίγες υγιείς οργανώσεις, έχει θέσει γερές βάσεις για το μέλλον, προκειμένου να προχωρήσει εκσυγχρονισμένη και πιο δυνατή στην σκληρή διεθνή αγορά.
Η ΣΥΚΙΚΗ λοιπόν ως μια από τις ελάχιστες οργανώσεις που κάνει το καθήκον της απέναντι στους παραγωγούς (να έχει δηλαδή καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση του προϊόντος), δεν θέλησε να ενταχθεί στο μπλοκ των αγροτοσυνεταιριστών, που αγνοούν εντέχνως το νέο νόμο.
Δεν μπήκε σε αυτόν των κυκεώνα πολιτικών συμφερόντων, γιατί ο ρόλος της δεν είναι να προστατεύει το πολιτικό μέλλον του Προέδρου, του αντιπροέδρου και των υπολοίπων μελών της Διοίκησής της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages