Αναθερμάνθηκε και πάλι το ενδιαφέρον των Τούρκων για τη Μαρίνα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αναθερμάνθηκε και πάλι το ενδιαφέρον των Τούρκων για τη Μαρίνα

Αναθερμάνθηκε και πάλι το ενδιαφέρον των Τούρκων για τη Μαρίνα

Share This
Αντιτίθεται σε μια τέτοια εξέλιξη η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας Πριν αποκτήσει ευρεία δημοσιότητα η πιθανή πώληση της μαρίνας στην Καλαμάτα, το "Θάρρος" με ρεπορτάζ του είχε αναδείξει το θέμα. Όπως σχολιάζαμε, μεταξύ άλλων, "ο κ. Φερίτ Σαχένκ, ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος που πρόσφερε μαζί με τους Άραβες συνεταίρους του το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσουν τον “Αστέρα”, έχει φιλόδοξα σχέδια να μεταμορφώσει το μικρό Καβούρι στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. Ο “Αστέρας”, όμως, δεν είναι το πρώτο project της Dogus στην Ελλάδα. Ο όμιλος έχει μια εταιρεία που διαχειρίζεται μαρίνες στην Κροατία, στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς απέκτησε σημαντικά ποσοστά στις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, των Γουβιών και της Λευκάδας. Το management, βέβαια, συνεχίζουν να ασκούν οι εταιρείες Κυριακούλης και η Lamda. Το θέμα είναι τι γίνεται με την... ξεχασμένη μαρίνα της Καλαμάτας, την οποία διαχειρίζεται, επίσης, ο Όμιλος Κυριακούλη. Ο Δήμος και ο “Διοκλής” αντιδρούν έντονα, αλλά πλέον οι εξελίξεις έχουν αλλάξει τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πρότινος».
Τα παραπάνω αναφέραμε πριν από ένα περίπου χρόνο. Χθες, σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλαμάτας επιβεβαιώνει επί της ουσίας ότι το θέμα της διαχείρισης του χώρου δεν έχει λήξει. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στην επικαιρότητα ήρθε τις τελευταίες ημέρες η διαχείριση της μαρίνας Καλαμάτας, κυρίως με τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της εταιρείας που τη διαχειρίζεται. Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη κατάσταση, με πρόταση του επιχειρηματία που τη διαχειρίζεται σήμερα, προς το Δήμο, για υπενοικίασή της σε εταιρεία ξένων συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages