ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Erasmus - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Erasmus

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Erasmus

Share This

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε θερμά εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ρουμανίας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας και της Εσθονίας, απευθύνοντας κατάλληλη προσφώνηση σε κάθε ομάδα, ανάλογα με τη χώρα. Με συνοπτικό τρόπο, αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης, όπως και στη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές της, ιδίως μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου και με δεδομένη τη σύνδεση της Καλαμάτας με 30 ευρωπαϊκές πόλεις, μέσω του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021

Ο Π. Νίκας ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μεταφέρουν στις χώρες τους μήνυμα εκτίμησης και επιθυμίας συνεργασίας από την Καλαμάτα, που έχει θέσει στόχο να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, για την επίτευξη του οποίου ζητεί τη συμμαχία τους. Αναφέρθηκε, ακόμη, στα επιτεύγματα της Καλαμάτας στον πολιτιστικό τομέα, τονίζοντας ότι σφυγμό στην πόλη δίδει η νεολαία, καθώς εδώ υπάρχουν περί τα 100 σχολεία με 13.000 μαθητές περίπου.

Επεσήμανε, δε, ότι όσα ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης είναι πολλά και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να καλλιεργήσουν στους μαθητές τους την ιδέα της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages