Μόνιμος θεσμόςτο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μόνιμος θεσμόςτο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μόνιμος θεσμόςτο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Share This
Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία που καθιστά το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μόνιμο θεσμό του κοινωνικού κράτους και βάζει τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Οικονομικών «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».
Ακολουθούν σημεία ομιλίας του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση: 
Για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων και τη δέσμη μέτρων που αίρουν πολλές από τις αδικίες των μνημονίων 
– Η Κυβέρνηση κάνει πράξη μία ακόμη δέσμευσή της και ακυρώνει και τυπικά με νόμο την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις,  όταν κάποιοι άλλοι όχι απλώς προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων, αλλά δεν μπορούσαν να κρύψουν και τη χαρά τους μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 Αυτές τις μέρες έρχεται στη βουλή ένας μεγάλος αριθμός θετικών μέτρων που αίρουν πολλές από τις αδικίες των μνημονίων και ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.
– Μέτρα όπως το κοινωνικό μέρισμα ύψους 710 εκατ. ευρώ που καταβάλλεται αυτές τις μέρες σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, η σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ για την πλειοψηφία των πολιτών, η μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1% τον χρόνο, κάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια, η στοχευμένη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Ακολουθεί ο πρώτος προϋπολογισμός ύστερα από δέκα χρόνια που όχι μόνο δεν περιέχει περικοπές αλλά αντίθετα, είναι κοινωνικά και αναπτυξιακά επεκτατικός.
– Όλα αυτά είναι το δικό μας μνημόνιο με τον ελληνικό λαό. Ένα μνημόνιο ανάπτυξης για όλους και όχι ύφεσης και λιτότητας για τους πολλούς και υπερκέρδη για τους λίγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages