Καλαμάτα: Διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: Διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Καλαμάτα: Διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Share This
Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα πραγματοποιήσουν στις 9 Ιουλίου , 7: 30 μμ στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα τα Συνδικάτα, Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Μεσσηνίας, υπαλλήλων ιδιωτικού τομέα, εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού- ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων και το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.
Σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Παναγιώτης Καράμπελας και του σωματείου εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισαν μεταξύ άλλων:
“Να αποσυρθεί τώρα!  Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους!
Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο, κουρελόχαρτο!
 Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.
Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.
Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.
§  Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς.
§  Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.
§  Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.
§  Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.
§  Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.
Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!
Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά άλλωστε υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις και συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή.
Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!
Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.
Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.
Καλούμε την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τους αυτοαπασχολούμενους με τις ενώσεις τους, τη νεολαία με τους συλλόγους τους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 7:30μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων”
Εν τω μεταξύ ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης σε κάλεσμα του αναφέρει:
“Όλοι οι αγρότες – κτηνοτρόφοι την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία και φορείς στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκάλει με την στάση της  την μικρομεσαία αγροτιά,  τα περισσότερα προϊόντα πωλούνται κάτω από το κόστος παραγωγής (πατάτα, λάδι, γάλα, καρπούζι κ.α.), ενώ την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν και άλλα  όπως η σταφίδα και το αμπέλι. Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα προστίθεται και η απώλεια εισοδήματος από τις ζημιές λόγω καύσωνα ή χαλαζόπτωσης σε ορισμένες περιοχές στην ελιά  και στην σταφίδα. Ενώ με ευκολία αποζημιώνονται και επιδοτούνται μεγαλοξενοδόχοι, εργολάβοι και βιομήχανοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν αβοήθητοι.
            Τώρα η κυβέρνηση προσπάθει να φιμώσει την λαϊκή αντίδραση και διεκδίκηση με ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο που θέλει να επιβάλλει να παίρνουμε άδεια απο αυτόν που μας καταδίκασε σε αυτήν την κατάσταση για να διαμαρτυρηθούμε και να διαδηλώσουμε για ζωή με αξιοπρέπεια. Οι αγρότες γνωρίζουν απο καταστολή και αγροτοδικεία δεν τρομοκρατούνται γιατι γνωρίζουν επίσης οτι η δύναμη του λαού είναι ανυπέρβλητη και οι ανάγκες τα δικαιώματα μας δεν μπορούν να πάψουν με νόμο. Οι αγρότες εχούμε δείξει αυτή την δύναμη στον δρόμο με τα τρακτέρ μας, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα τσακίσει το κατάπτυστο νομοσχέδιο, είναι νόμος που θα μείνει στα χαρτιά.
Όλοι οι αγρότες – κτηνοτρόφοι την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία και φορείς στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.”
 Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει :
“Η Κυβέρνηση επιδιώκει να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει και καταργεί το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση. Πρόκειται για ένα νομοθέτημα χουντικής έμπνευσης που μας γυρίζει πίσω σε σκοτεινές εποχές διώξεων, πολιτικής και κοινωνικής φίμωσης. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει:
– Υποχρεωτική λήψη άδειας από την αστυνομία για κάθε διαδήλωση και συγκέντρωση
– Ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα η αυθόρμητη διαδήλωση
– Απόλυτη ελευθερία της αστυνομίας να διαλύει κατά το δοκούν κάθε συνάθροιση με τα πιο βίαια μέσα
– «Πρόσωπο- οργανωτής» συνάθροισης αστικά υπεύθυνο για κάθε φθορά ή καταστροφή
Οι σιδηρόφραχτες αυτές διατάξεις ισοδυναμούν με κατάργηση της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, τις ελευθερίας έκφρασης κάθε λογής κοινωνικών αιτημάτων και διεκδικήσεων μέσα από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις. Σημαίνει ότι στο εξής κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να νομοθετεί οποιαδήποτε μέτρα, χωρίς να μπορεί να εκφραστεί η φωνή της κοινωνίας, χωρίς να λογαριάζει αντιδράσεις από το λαό.
Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων μας. Πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων για να απαντήσουμε στην νέα κυβερνητική πρόκληση που έρχεται να πλήξει τα ήδη λαβωμένα λαικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σωματεία, συνδικάτα, σύλλογοι και όλοι οι μαζικοί φορείς του οργανωμένου κινήματος να πάρουν θέση, να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις και να δώσουν ηχηρό μήνυμα ότι αυτή η απαγόρευση δεν θα περάσει.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ  7:30 μ.μ
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages