Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών στον λιμένα Πεταλιδίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών στον λιμένα Πεταλιδίου

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών στον λιμένα Πεταλιδίου

Share This


 Υπεγράφη, στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών στον Λιμένα Πεταλιδίου από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2018, προϋπολογισμού μελέτης 1 εκατ. ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και της αναδόχου εταιρείας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης επισημαίνετε ότι:

Η άμεση περάτωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη συμβασιοποίηση του ανωτέρω έργου, επετεύχθη κατόπιν έγκαιρης παρέμβασης του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου για την επανακήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι’ αυτή την εξέλιξη, διότι η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει στην προστασία των περιουσιών των κατοίκων της παράκτιας περιοχής του Πεταλιδίου», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης.

Ευχάριστες εξελίξεις υπάρχουν για 2 ακόμα μεγάλα έργα στην περιοχή του Πεταλιδίου, αφού έχουν εισαχθεί ως θέματα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο οι γνωμοδοτήσεις για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των ακόλουθων έργων:

-Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Πεταλιδίου.

-Αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης στην ακτογραμμή Πεταλιδίου.

Οι γνωμοδοτήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτελούν την τελευταία πράξη προκειμένου να εκδοθούν οι αποφάσεις έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων των συγκεκριμένων έργων, ώστε στη συνέχεια να εξευρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη και υλοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages