Δ.Σ. Καλαμάτας: «Πράσινο φως» για την προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δ.Σ. Καλαμάτας: «Πράσινο φως» για την προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας

Δ.Σ. Καλαμάτας: «Πράσινο φως» για την προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας

Share This

 Το “πράσινο φως” άναψε τελικά το Δ.Σ. Καλαμάτας στην συνεδρίασή του και μετά από πλήρη προσέγγιση του θέματος, και, την ακολουθούμενη ονομαστική ψηφοφορία -με ψήφους 15-9 στο σύνολο- εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Καλαμάτας προκειμένου να προχωρήσει στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτή έχει να κάνει με την υλοποίηση του σχεδιασμού προσωρινής μεταστέγασης των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, για να δρομολογηθούν με τον τρόπο αυτό άμεσα οι διαδικασίες ανακατασκευής του διοικητηρίου.

Χρειάστηκε μια εκτενής ανάλυση του θέματος με τον Θανάση Βασιλόπουλο αρχικά να υπογραμμίζει πως ο χώρος ανήκει σύμφωνα με το Κτηματολόγιο στο δήμο Καλαμάτας και πως αυτό είναι αδιαμφισβήτο, σημειώνοντας ωστόσο τα όσα αναγνωρίζονται στο Επιμελητήριο για την χρήση τόσα χρόνια. Ακολούθως πρόσθεσε πως η διαδικασία αυτή θα αφήσει μια συνθήκη ανακατασκευής των χώρων στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα προχωρήσουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -σε ένα κτήριο που σήμερα είναι σε μια άσχημη κατάσταση που δεν τιμά… την πόλη- “κι έτσι είναι και μια ευκαιρία τώρα να ξεκινήσει μια ουσιαστική διαδικασία για την αξιοποίηση του κτηρίου προς όφελος της πόλης”. Εκεί στάθηκε σε προτάσεις που παιρνούν μέσα από το Κέντρο έρευνας και καινοτομίας, σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και άλλες δράσεις που δύνται να αναπτυχθούν με αναπτυξιακό πρόσημο για την πόλη και σε συζήτηση με το Επιμελητήριο, σημείωσε δε πως ήδη έχει υπάρξει μια πρώτη κουβέντα με τον Πρόεδρό του Β. Ξυγκώρο σε καλό κλίμα. Τα ζητήματα που εγείρονται από τις συμβάσεις που υπογράφει η Περιφέρεια με το δήμο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στάθηκε ο Στάθης Σταματόπουλος εκπροσώποντας τη μείζονα μειοψηφία, ενώ τις επιφυλάξεις τους και την τελικά τους θέση ως κατά κινούμενοι στο ίδιο… μοτίβο, ήταν οι συνδυασμοί της Μ. Οικονομάκου, του Μ. Μάκαρη και του Δ. Οικονομάκου. Υπέρ ψήφισε ο Β. Τζαμουράνης, απουσίαζαν οι Β. Κοσμόπουλος, Ε. Αλειφέρη, Τ. Κουζή, Δ. Κουκούτσης και Μ. Αντωνόπουλος. Ξεκάθαρη και η ομόφωνη θέση “υπέρ” της Κοινότητας της Καλαμάτας με τον Π. Λύρα να αναφέρει πως γίνεται σαφές στην σύμβαση πως ιδιοκτήτης είναι ο δήμος και πως ρητά αναφέρεται πως μετά την προσωρινή του χρήση από τις υπηρεσίες, το κτήριο επιστρέφει στο δήμο.

Μετά και την εξέλιξη αυτή ,την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, την θέση που πήρε το Δ.Σ. του Επιμλητηρίου και πλέον και το Δ.Σ. της Καλαμάτας ανοίγει το πεδίο για να τρέξει το μεγάλο έργο αναβάθμισης σε ένα σύγχρονο διοικητήριο για τη Μεσσηνία, και, στην αλλαγή σε πρώτο επίπεδο της κακής εικόνας που σήμερα παρουσιάζει το κτήριο στην οδό Φαρών & Κρήτης και ακολούθως στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την αξιοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages