ΟΣΕ: “Ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνεται και η επαναλειτουργία της γραμμής Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΣΕ: “Ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνεται και η επαναλειτουργία της γραμμής Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα”

ΟΣΕ: “Ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνεται και η επαναλειτουργία της γραμμής Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα”

Share This


 Η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δρομολογίου Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο αποτέλεσε αντικείμενο τηλεσύσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε χθες , Τρίτη 16 Νοεμβρίου, με στελέχη του ΟΣΕ.

Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η μέχρι σήμερα εξέλιξη του εν λόγω έργου, του οποίου έχει ήδη εκπονηθεί η μελέτη και έχουν συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ αυτό τον καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη σκοπιμότητας.

Με την ωρίμανση όλων των μελετών, θα υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση στη Διαχειριστική Αρχή και μετά από 3 μήνες, εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότηση, θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για το έργο.

Στη σημερινή σύσκεψη επαναβεβαιώθηκε από την πλευρά του ΟΣΕ ο στρατηγικός σχεδιασμός στον οποίον περιλαμβάνεται και η επαναλειτουργία της γραμμής Αργος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Γνωστοποιήθηκε, τέλος, ότι το μηχανοστάσιο της μετρικής γραμμής της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα λειτουργήσει στην Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages