Χαρίτσης: “Αναγκαία η ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Καλαμάτας” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χαρίτσης: “Αναγκαία η ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Καλαμάτας”

Χαρίτσης: “Αναγκαία η ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Καλαμάτας”

Share This

 


Την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της πανδημίας στις δομές υγείας, επισημαίνει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης και τονίζει την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Το νοσοκομείο Καλαμάτας αλλά και όλες οι δημόσιες δομές υγείας του νομού Μεσσηνίας βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε συνθήκες «πολέμου».

Η κατά 100% πληρότητα της ΜΕΘ και η αυξανόμενη προσέλευση περιστατικών στην ήδη επιβαρυμένη κλινική covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας δημιουργεί ιδιαίτερα αυξημένη πίεση στις αντοχές του συστήματος, οδηγώντας ακόμη και σε συνθήκες διαλογής ασθενών, ενώ οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, γιατροί και νοσηλευτές, έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια τους και βρίσκονται σε απόγνωση.

Εδώ και δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας το Υπουργείο Υγείας αρνείται πεισματικά να απαντήσει στις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας σχετικά με την αναγκαία ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι οι δηλώσεις εφησυχασμού για το «τελευταίο μίλι» της πανδημίας, οι τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών περί «πολυτελούς συστήματος υγείας» και οι προσπάθειες μετάθεσης των ευθυνών της στην κοινωνία, προσβάλλουν και προκαλούν τους πολίτες, την ώρα που δεκάδες συνάνθρωποί μας κάθε ημέρα χάνουν την ζωή τους.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος!

Απαιτείται άμεσα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την καθολική συστράτευση των υγειονομικών δυνάμεων και την απαιτούμενη συνδρομή των ιδιωτικών δομών υγείας.

Τέλος καλώ για άλλη μια φορά όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Την πανδημία θα την αντιμετωπίσουμε συλλογικά, με αλληλεγγύη μεταξύ μας και εμπιστοσύνη στη δύναμη της επιστήμης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages