Παρέμβαση Λ. Λιάππα για αγορά ποσότητας σταφίδας για μαθητές από το Δήμο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παρέμβαση Λ. Λιάππα για αγορά ποσότητας σταφίδας για μαθητές από το Δήμο

Παρέμβαση Λ. Λιάππα για αγορά ποσότητας σταφίδας για μαθητές από το Δήμο

Share This

 


Άσκησε κριτική στη Δημοτική αρχή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού

 Σε αγορά ποσότητας κορινθιακής σταφίδας, ώστε να διανεμηθεί σε μαθητές των δημοτικών σχολείων ή στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας, πρότεινε σε ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λιάππας Λεωνίδας.

Ο κ. Λιάππας τόνισε ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη μη διάθεση της περσινής παραγωγής, λόγω της πανδημίας, από την Συνεταιριστική οργάνωση, έχει επιφέρει κατρακύλα στην τιμή της σταφίδας και σαν αποτέλεσμα έχει την συρρίκνωση του εισοδήματος των παραγωγών της Μεσσηνίας.

Επίσης , επεσήμανε ότι με τη διάθεση του προϊόντος σε μαθητές, τους στρέφουμε σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Κατά  την συζήτηση του προϋπολογισμού ο κ. Λιάππας τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός είναι διαχειριστικός  και διεκπεραιωτικός, καθώς δεν προβλέπει κάτι πρωτοπόρο και ουσιαστικό για την ανάπτυξη των Συνοικιών και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Πως γίνεται να μιλάμε, αναρωτήθηκε, για ανάπτυξη των Τ.Κ. καθώς δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση με τα Τοπικά Συμβούλια. Επίσης θεωρεί ασήμαντο το ποσό των 1.000 και των 2.000 €, που έχουν να διαχειριστούν οι Τ.Κ.

Επεσήμανε επίσης την έλλειψη κονδυλίων για την πολιτιστική αποκέντρωση της περιφέρειας.

Τέλος άσκησε κριτική για τα κονδύλια που διατίθενται για την σχολική στέγη, την έλλειψη κωδικών για σεμινάρια και ημερίδες για την «ναυαρχίδα» των προϊόντων μας που είναι το λάδι και η ελιά Καλαμών και για τα ποσά που διατίθενται  για την οδοποιία, τα οποία είναι ελάχιστα για να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages