Προς ολοκλήρωση η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα – Ικανοποιούν οι ρυθμοί υλοποίησης του έργου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προς ολοκλήρωση η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα – Ικανοποιούν οι ρυθμοί υλοποίησης του έργου

Προς ολοκλήρωση η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα – Ικανοποιούν οι ρυθμοί υλοποίησης του έργου

Share This


 Η υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση οδού Πλαστήρα» εξελίσσεται με πολύ καλούς ρυθμούς. Ήδη έχει εκτελεστεί σε μεγάλο ποσοστό το φυσικό αντικείμενο του έργου (εκκρεμούν ασφαλτοστρώσεις κ.ά.), το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο διάστημα.

Σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 το έργο επισκέφτηκε προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη.

DSC 0704 Medium

Πρόκειται για έργο του Δήμου Καλαμάτας το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020», με προϋπολογισμό μελέτης 1.419.000€ και εκτελείται από την εταιρεία «ΤΣΕΡΠΕΣ –ΚΩΤΣΑΚΗΣ –ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ο.Ε.», με το ποσοστό έκπτωσης της εργολαβίας να ανέρχεται σε 57,36%.

DSC 0703 Medium

Οι παρεμβάσεις του έργου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εφαρμογή Τυπικής Διατομής Κύριας Συλλεκτήριας Οδού, που διατρέχει περιοχές Εκτός Σχεδίου Πόλης με βασική λειτουργία τη σύνδεση και με δυνατότητα εξυπηρέτησης παροδίων ιδιοκτησιών, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα και συγκεκριμένα της εφαρμογής δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390 μ. επί του αριστερού πεζοδρομίου. Επίσης, κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων κατά μήκος της οδού για την αποστράγγιση – αποχέτευση του καταστρώματος και των παροδίων ιδιοκτησιών, έργα ηλεκτροφωτισμού και κατασκευή τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages