Συγκέντρωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου στο σταθμό της Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συγκέντρωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου στο σταθμό της Μεσσήνης

Συγκέντρωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου στο σταθμό της Μεσσήνης

Share This

 “Συνάδελφοι μετά από ένα μακρύ διάστημα δράσης και διαμαρτυρίας για τα τεράστια προβλήματα που χτυπάνε τον μικρομεσαίο αγρότη, το τεράστιο κόστος παραγωγής , τις χαμηλές τιμές , τις ανύπαρκτες αποζημιώσεις και πολλά άλλα. Παρά τα όποια “λόγια συμπάθειας” και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης. Μετά την κοροϊδία με την σταφίδα  έρχεται και η σειρά της πρώιμης μεσσηνιακής πατάτας η τιμή της είναι πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής στα 0.20-0.30 λεπτά του ευρώ την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες τις αγοράζουν στο ράφι στο 1,00-1,20 είναι αισχροκέρδεια. Πλουτίζουν μεγαλέμποροι “κηφήνες” σε βάρος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών. Δεν πάει άλλο η κοροϊδία και τα παιχνίδια στις πλάτες μας, θα μας βρουν μπροστά τους. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας , δεν κάνουμε βήμα πίσω, δεν παζαρεύουμε τις ζωές των οικογενειών μας .

Την Πέμπτη 19-5-2022 συγκεντρωνόμαστε στο σταθμό της Μεσσήνης στις 11 το πρωί να αποφασίσουμε για την δράση μας. Θα δοθεί και συνέντευξη τύπου του αγροτικού συλλόγου.

Απαιτούμε:

  • Να αναπληρωθεί στο 100%, τώρα το χαμένο εισόδημα, προκειμένου να μείνει ένα εισόδημα για τις αγροτικές οικογένειες και να καλυφθεί το κόστος για την έναρξη της επόμενη παραγωγής. Με ευθύνη του κράτους να παρθούν μέτρα για τη διοχέτευση των προϊόντων με προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση. Να μπει φρένο στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. Να απαγορευτούν οι εισαγωγές στην πατάτα και στα άλλα προϊόντα, ώστε να διοχετευτεί πρώτα η εγχώρια αγροτική παραγωγή.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των λιπασμάτων και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages