Η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων τιμήθηκε με λαμπρότητα στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων τιμήθηκε με λαμπρότητα στην Καλαμάτα

Η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων τιμήθηκε με λαμπρότητα στην Καλαμάτα

Share This

 


Τα Θεοφάνεια, η μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού γιορτάστηκε φέτος με λαμπρότητα στην Καλαμάτα. Σε κλίμα κατάνυξης έγινε ο καθιαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με πάρα πολύ κόσμο, τους φορείς και θεσμικούς εκπροσώπους του τόπου να δίνουν το παρών. Οι εικόνες μοναδικές, με τον καιρό σύμμαχο. Ξεχωριστό, όπως κάθε φορά το μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου.
         

Ιστορικό

Το πότε καθιερώθηκε να εορτάζονται τα Θεοφάνια δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα. Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς αναφέρει ότι κάποιοι αιρετικοί Γνωστικοί γιόρταζαν από τις αρχές του δεύτερου αιώνα τη Βάπτιση του Ιησού, κατ’ άλλους μεν στις 6 Ιανουαρίου, κατ’ άλλους στις 10 Ιανουαρίου. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος παραδέχεται και περιγράφει την εορτή ως αρχαία πανήγυρη στην Αντιόχεια τη Μεγάλη και ότι από εκεί την παρέλαβαν οι Γνωστικοί. Κατά τον τέταρτο αιώνα, η εορτή των Θεοφανίων γιορτάζεται πλέον με λαμπρότητα σε όλη την Εκκλησία ως εορτή του φωτισμού της ανθρωπότητας δια του Αγίου Βαπτίσματος, απ’ όπου και το όνομα «Τα Φώτα», εορτή «των Φώτων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages