Η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Share This


 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της συνοικίας Λεΐκων, της Καλαμάτας, μετέβη την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Ιω. Λαμπρόπουλος , ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Στάθης Αναστασόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Άννα Καλογεροπούλου και ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ένωσης Αθηνών κ. Γεώργιος Μουνδρέας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις  τέσσερις στάσεις που προβάλει η ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Βαΐων.

Προβάλλεται η στάση των αδελφών του Λαζάρου οι οποίες προσπαθούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι σε αυτά που Εκείνος προσέφερε σε αυτές και  στον αδελφό τους.

Προβάλλεται η στάση του Ιούδα ο οποίος θεωρεί τη σχέση του με το Χριστό μέσα από μία ιδιοτέλεια και μια ευκαιρία για να βγάλει χρήματα.

Προβάλλεται η στάση των Ιουδαίων οι οποίοι δεν μπορούν να παραδεχθούν πως ένας άνθρωπος, αφού έτσι θεωρούν τον Χριστό, δύναται να αναστήσει έναν άλλον άνθρωπο. Για αυτούς ήταν μια τρέλα και γι’ αυτό, επειδή κλονιζόταν η εξουσία τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν την φωνή Του, έστω και με σταυρικό θάνατο.

Προβάλλεται και η στάση του λαού που ακούγοντας πως ανέστησε τον Λάζαρο επευφημεί και δοξάζει τον Χριστό.  Επεσήμανε πως “σε κάθε εποχή υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που προσεγγίζουν τον Χριστό με τη δική τους αντίληψη και σκέψη και έχουν ανάλογη στάση απέναντί Του. Όμως μια τέτοια σχέση με τον Χριστό αφήνει τελικά ανικανοποίητο όποιον σκέφτεται έτσι”.

Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να αναλογισθούν με ποιο τρόπο και μια σκέψη αντιμετωπίζουν τον Χριστό και να γίνει ο Σταυρός του Χριστού η πυξίδα που θα οδηγήσει τον καθένα στην εν Χριστώ πορεία και καταξίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages