Κάλεσμα Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, για τη δυνατότητα άρδευσης ακριβείας σε παραγωγούς στη Μεσσηνία. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κάλεσμα Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, για τη δυνατότητα άρδευσης ακριβείας σε παραγωγούς στη Μεσσηνία.

Κάλεσμα Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, για τη δυνατότητα άρδευσης ακριβείας σε παραγωγούς στη Μεσσηνία.

Share This

 




Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, προσφέρει δωρεάν τη δυνατότητα σε πέντε παραγωγούς στη Μεσσηνία να εφαρμόσουν άρδευση ακριβείας σε ένα ποτιστικό τους ελαιοτεμάχιο. Για την επίτευξη αυτής της δράσης, με την έναρξη των αρδεύσεων τον Μάιο, θα τοποθετηθούν αισθητήρες Lora IoT μέτρησης εδαφοκλιματικών παραγόντων σε αυτά τα αγροτεμαχία. Οι ωφελούμενοι παραγωγοί θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα άρδευσης, που θα τους συμβουλεύσει το τμήμα γεωργικής συμβουλευτικής του ΚΑΕΜ σημειώνοντας τις ποσότητες νερού που καταναλώθηκαν στις αρδεύσεις, με βάση τα δεδομένα των αισθητήρων, προκειμένου να αναδειχτούν τα αποτελέσματα της παρέμβασης.

Η άρδευση ακριβείας συντελεί σε ορθολογική άρδευση για τη βέλτιστη αξιοποίηση του αρδευτικού νερού επιτυγχάνοντας:

  • Μείωση κόστους παραγωγής με μείωση των περιττών ποσοτήτων αρδευτικού νερού.
  • Προστασία της καλλιέργειας από ανάπτυξη μυκήτων λόγω υγρασίας.
  • Καλύτερης ποιότητας προϊόντα.

Στόχος του ΚΑΕΜ η εξοικείωση των ωφελούμενων με την νέα τεχνολογία σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

  1. Η επιλογή των παραγωγών θα γίνει ανάλογα με τη θέση του αγροτεμαχίου, για το αν καλύπτεται από το υπάρχον δίκτυο κεραιών.

2. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής από 05/04/2023 ως 11/05/2023. https://forms.gle/yr2H2q1fmmR133BZ7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages