1,2 εκατ. ευρώ ζητά η Περιφέρεια για το δρόμο στον Ταΰγετο για τις καολισθήσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

1,2 εκατ. ευρώ ζητά η Περιφέρεια για το δρόμο στον Ταΰγετο για τις καολισθήσεις

1,2 εκατ. ευρώ ζητά η Περιφέρεια για το δρόμο στον Ταΰγετο για τις καολισθήσεις

Share This

 


Δεν έφτασαν τα χρήματα για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων

Στο νέο πρόβλημα κατολίσθησης που έχει παρουσιασθεί τις τελευταίες ημέρες στο δρόμο του Ταϋγέτου, σε μια από τις θέσεις που περιλαμβάνονταν στο μεγάλο έργο αποκατάστασης, αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

Τη νέα κατολίσθηση ανέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα με δημοσίευμά του το «Θ».

Ο κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά για το τι έχει συμβεί στο συγκεκριμένο σημείο και εξήγησε πως έχει ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ για την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος.

Δεν έφτασαν τα χρήματα
Το αρχικό έργο ήταν προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασόπουλος, προέβλεπε την αποκατάσταση κατολισθήσεων στην 82η εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, μετά τις θεομηνίες του Ιανουαρίου του 2019. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζονται κατολισθήσεις σε τρεις θέσεις, τη θέση 1 στη Χ.Θ. 24+450, τη θέση 2 στη Χ.Θ. 26+050 και, τέλος, τη θέση 3 στη Χ.Θ. 26+400.

«Κατά την εκτέλεση του έργου ολοκληρώθηκαν οι θέσεις 1 και 3, σε μεγαλύτερο όμως μέτωπο εργασίας από αυτό που προέβλεπε η μελέτη, λόγω διαπίστωσης έντονης υπόγειας υδροφορίας, καθώς και επέκτασης της κατολίσθησης σε μεγαλύτερο μέτωπο.

Για το λόγο αυτό και λόγω απαίτησης επιπλέον χρηματοδότησης έγινε ανάλογο έγγραφο αίτημα από τη διευθύνουσα υπηρεσία, από 25/4/2023, το οποίο δεν εγκρίθηκε. Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε η προσωρινή αποκατάσταση της θέσης 2 και τελικά δόθηκε στην κυκλοφορία με την απαιτούμενη σήμανση», διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Νέα χρηματοδότηση
Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι μέχρι σήμερα εκκρεμεί η οριστική αποκατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του οδοστρώματος και την εμφάνιση ρηγματώσεων και καθιζήσεων. «Για το σκοπό αυτό την επόμενη εβδομάδα, με ενεργή εργολαβία, θα γίνει προσωρινά η αποκατάσταση του οδοστρώματος στη θέση αυτή. Επίσης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων έχει ήδη στείλει νέο έγγραφο αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση, ποσού 1,2 εκ. ευρώ, για την αποκατάσταση της θέσης 2, αλλά και για παρεμβάσεις σε άλλα σημεία της εθνικής οδού, όπου έχουν ήδη παρατηρηθεί μικρότερου μεγέθους κατολισθήσεις», κατέληξε ο κ. Αναστασόπουλος.

 tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages