ΣΟΚ μετά την αυτοψία της αστυνομίας στο σπίτι της 29χρονης που ζει σε κλουβί στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΟΚ μετά την αυτοψία της αστυνομίας στο σπίτι της 29χρονης που ζει σε κλουβί στη Μεσσηνία

ΣΟΚ μετά την αυτοψία της αστυνομίας στο σπίτι της 29χρονης που ζει σε κλουβί στη Μεσσηνία

Share This


 Τον Ιούλιο του 2022 είχαν κάνει αυτοψία οι αστυνομικοί στο σπίτι όπου διαμένει η 29χρονη, σήμερα, γυναίκα με την ανάδοχη οικογένειά της, στο χωριό Άμμος λίγο έξω από την Καλαμάτα, κατόπιν σχετικές εισαγγελικής παραγγελίας.

Πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν ότι το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας παρέλαβε εισαγγελική παραγγελία από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας στις 14 Ιουλίου 2022, προκειμένου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την διερεύνηση των αδικημάτων της παράνομης κατακράτησης και έκθεσης σε βάρος της 27χρονης, τότε, γυναίκας. Η 27χρονη έχει διαγνωσθεί με μέτρια νοητική υστέρηση με σύνοδες συμπεριφορές και διαμένει με τους ανάδοχους γονείς της, στο χωριό Άμμος.

Η σχετική παραγγελία έγινε με αφορμή υπηρεσιακό σημείωμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν Καλαμάτας, η οποία πραγματοποίησε την 25-5-2022 αυτοψία σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Καλαμάτας, και είχε διαπιστώσει ότι η 27χρονη ΑΜΕΑ διαβιούσε σε δωμάτιο, που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο. Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο αποτροπής επιθετικής συμπεριφοράς της 27χρονης και του αυτοτραυματισμού της.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί Α.Τ Καλαμάτας είχαν επισκεφτεί το σπίτι στις 14 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο της εκτέλεσης της εισαγγελικής παραγγελίας, και διαπίστωσαν την ύπαρξη της ξυλοκατασκευής στο δωμάτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι γονείς ισχυρίσθηκαν ότι ο λόγος της ύπαρξης αυτής είναι για την προστασία της από κρίσεις που παθαίνει.

Ύστερα από ένορκη μαρτυρική κατάθεση Ψυχιάτρου του Γ.Ν Καλαμάτας, προέκυψε ότι η νεαρή γυναίκα είχε εξετασθεί τρεις φορές το 2022 και είχε διαγνωσθεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση, μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική.

Η παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ολοκληρώθηκε με τρεις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις και μια Έκθεση Ψυχιατρικής Εκτίμησης Αξιολόγησης και υποβλήθηκε στις 15 Ιουλίου 2022.

Στη συνέχεια, η δικογραφία υποβλήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών στον Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας για αρχειοθέτηση, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με την πρότασή της δεν συνέτρεχε περίπτωση κίνησης ποινικής δίωξης, η οποία και εγκρίθηκε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του real.gr, η κατάσταση κάτω από την οποία προσπαθεί να επιβιώσει η 29χρονη είναι δραματική, με την μητέρα του κοριτσιού να παραδέχεται πως έφτιαξε κλουβιά τόσο μέσα όσο και στην αυλή του σπιτιού τους, προκειμένου η κόρη τους να μένει προστατευμένη και να μην τραυματίζει τόσο τον εαυτό της αλλά και τους γύρω της.

Είναι αναγκασμένη να την κρατά κλειδωμένη, καθώς το κορίτσι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα, όπως μεταδίδεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages