Δήμος Μεσσήνης και Πολιτισμός της Καθημερινότητας – Αυτοσχέδιες Χωματερές και λύσεις στην αδιαφορία μερίδας πολιτών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμος Μεσσήνης και Πολιτισμός της Καθημερινότητας – Αυτοσχέδιες Χωματερές και λύσεις στην  αδιαφορία μερίδας πολιτών

Δήμος Μεσσήνης και Πολιτισμός της Καθημερινότητας – Αυτοσχέδιες Χωματερές και λύσεις στην αδιαφορία μερίδας πολιτών

Share This

 


Γράφει ο  Γιάννης Λάσκαρης

Όπως  σε κάθε Δήμο,  έτσι και οι υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης έχουν να δώσουν ειδικά τους θερινούς μήνες έναν τεράστιο αγώνα με την προκλητική στάση συμπολιτών μας που έχουν μετατρέψει σε μόνιμες χωματερές ακόμη και γειτονιές της πόλης. Όπως έχω επισημάνει ακόμη και μέσα στην πόλη όπως στην περίπτωση του Παγοποιείου της Μεσσήνης όπου έχει δημιουργηθεί αυτοσχέδια  χωματερή εδώ και χρόνια  όταν «ανοίγει» δύσκολα «κλείνει», μια χωματερή. Όπως φαίνεται σπάνια οι πολίτες ενημερώνουν τις υπηρεσίες όταν εναποθέτουν κλαδέματα και συχνά επιτήδειοι σε αυτές τις χωματερές πετούν μπάζα και αδρανή υλικά. Παράλληλα υπάρχει άγνοια, αφού οι ίδιοι οι πολίτες οφείλουν να μεριμνήσουν για την διαχείριση αδρανών υλικών. 

Έτσι πέρα από τις γειτονιές συναντάμε στην ύπαιθρο του Δήμοι μας, ρέματα να έχουν μετατραπεί σε χωματερές. Υποστηρίζω τη λύση της τοποθέτησης ανοιχτών κοντέινερ γάντζου  σε διάφορα σημεία σε όλες τις ενότητες του Δήμου Μεσσήνης προκειμένου οι πολίτες να εναποθέτουν εκεί τα ογκώδη απορρίμματα ενώ παράλληλα να υπάρξουν ποινές για τους παραβάτες μέσα από στενό έλεγχο και επιτήρηση για να αναχαιτιστεί αυτή η  τάση ορισμένων ασυνείδητων αλλά και να γίνει  ενημέρωση για την αξία της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. Πρέπει να επισημανθεί πως αυτές οι χωματερές εγείρουν και ζητήματα πολιτικής προστασίας αφού ανα πάσα στιγμή μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά σε αυτές ωστόσο  αλλοιώνουν και  την μορφή  της πόλης αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών οπότε και απαιτούνται ριζοσπαστικές λύσεις.


Ο Γιάννης Λάσκαρης Πρώην Δημοτικός σύμβουλος/επικεφαλής συνδυασμού «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages