Υπαίθρια ενημέρωση στην Καλαμάτα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Kαπνίσματος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπαίθρια ενημέρωση στην Καλαμάτα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Kαπνίσματος

Υπαίθρια ενημέρωση στην Καλαμάτα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Kαπνίσματος

Share This


 Μέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση των επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία και στην προώθηση διακοπής του η σημερινή, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις επιβλαβείς συνέπειες της χρήσης του καπνού, αλλά και για τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος.

Η δράση περιελάμβανε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, και δωρεάν μετρήσεις σε πολίτες-καπνιστές με τη χρήση φορητού σπιρόμετρου, εκτίμηση αναπνοής, και μέτρηση μονοξειδίου του άνθρακα (CO) σε καπνιστές. Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση και για το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος που λειτουργεί στο Νοσομομείο Καλαμάτας.

436014873 477669868051882 2738933799210952735 n

Η δράση, που πραγματοποιήθηκε από τις 09:30-13.00 μμ, συνδιοργανώθηκε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, και τις Τ.Ο.Μ.Υ 1,2,& 3 Καλαμάτας με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Τη σημασία για την υγεία, τα oφέλη για τον οργανισμό και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής επισήμανε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία, στηρίζοντας τη δράση, συγχαίροντας όσους φορείς συμμετείχαν, στην προώθηση του μηνύματος και στην ενημέρωση του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages