Δήμοι Πύργου-Καλαμάτας: Δύο στρατηγικοί ιστορικοί δήμοι έρχονται πιο κοντά - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Δήμοι Πύργου-Καλαμάτας: Δύο στρατηγικοί ιστορικοί δήμοι έρχονται πιο κοντά

Δήμοι Πύργου-Καλαμάτας: Δύο στρατηγικοί ιστορικοί δήμοι έρχονται πιο κοντά

Share This


 Επίσκεψη προέδρου Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλου στον δήμαρχο Πύργου

– Συνεργασία σε κοινούς τομείς ανάπτυξης – Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είναι η εποχή των συνεργασιών»

Με στόχο μια ευρύτερη συνεργασία που θα αποφέρει σημαντικούς καρπούς κυρίως στο τουριστικό τομέα και με παρονομαστή τα κοινά συνδετικά στοιχεία σε παραγωγικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είχε μια πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση με τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο.
Ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τον κ. Αντωνόπουλο, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. Κώστας Καραγιάννης όπου και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας στη λειτουργία των λιμένων του Κατακόλου και της Καλαμάτας.
Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Πύργου στη συνάντηση, ένας βασικός πυλώνας που θα λειτουργήσει καταλυτικά στη σύνδεση και ανάπτυξη των δύο περιοχών, είναι η ολοκλήρωση του Δυτικού Βαλκανικού Άξονα.
«Με την Μεσσηνία είμαστε όμοροι νομοί, με κοινά χαρακτηριστικά σε παραγωγικό, πολιτισμικό και κοινωνικό τομέα. Μας ενώνουν κοινοί στόχοι για την ευρύτερη περιοχή με πρώτο και πιο σημαντικό την ολοκλήρωση του Δυτικού Βαλκανικού Άξονα.
Απομένει το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα-Καλαμάτα για να ολοκληρωθεί ο άξονας αυτός, ο οποίος ουσιαστικά δεν είναι ένας απλός δρόμος. Αλλάζει τη φυσιογνωμία των μεταφορών στη χώρα και ως εκ τούτου αναβαθμίζονται και τα υπόλοιπα έργα μεταφοράς όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της περιοχής.
Το Κατάκολο, είναι τουριστικό λιμάνι και οι περιοχές που έχουν τουριστικό ενδιαφέρον αναβαθμίζονται όταν οι υποδομές συγκοινωνίας βελτιώνονται.
Γι’ αυτό λοιπόν, πέρα του οδικού άξονα, βλέπουμε με πολύ θετική προδιάθεση και την ανάπτυξη του λιμανιού στην Καλαμάτα και του αεροδρομίου, διότι ουσιαστικά λειτουργούν ως πύλες μεταφοράς επισκεπτών στην ευρύτερη ενδοχώρα της Πελοποννήσου και με δεδομένο ότι οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές μεταξύ των δύο περιοχών, υπάρχουν προσδοκίες αμοιβαίες από την αναβάθμιση της ευρύτερης ενότητας Ηλείας-Μεσσηνίας» τόνισε ο δήμαρχος Πύργου.
Κι αναφέρθηκε επίσης στις ομοιότητες του πρωτογενούς τομέα και το πώς μια συνεργασία μπορεί να «ρίξει» το κόστος των προϊόντων.
Ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε τη φιλική του σχέση με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, που μετρά πολλά χρόνια, επισημαίνοντας και τη συμμετοχή του στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουπρασία για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος.
«Είναι η εποχή των συνεργασιών, όπου πρέπει συμπληρωματικά να συνυπάρξουμε στην Περιφέρεια, όχι ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλον αλλά συναγωνιζόμενοι στα πεδία που ο καθένας έχει τα προνόμια από τη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό».
Ενώ αναφερόμενος στα Λιμενικά Ταμεία των δύο πόλεων τόνισε πως: «Και τα δύο Λιμενικά Ταμεία, έχουν δυνατότητες να αναπτύξουν κοινές υπηρεσίες που θα ρίξουν το κόστος λειτουργίας των λιμανιών και θα βελτιώσουν την ποιότητα αυτών».
«Να δουλέψουμε μαζί με κοινό όφελος»
Ο κ. Αντωνόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Πύργου για την πρόσκληση, μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου Καλαμάτας και ανταπέδωσε πρόσκληση προς τον κ. Αντωνακόπουλο.
Σημείωσε πως η ιστορικότητα των δύο Δήμων οδηγεί σε μια συνεργασία που δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν. «Με τους ρυθμούς που αλλάζουν τα δεδομένα σήμερα, είναι απαραίτητη ανάγκη να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί με κοινό όφελος για να δώσουμε τα μέγιστα στην κάθε περιοχή».
Αναφορικά για την ολοκλήρωση του Δυτικού Άξονα σημείωσε πως:
«Πρέπει αυτός ο δρόμος να γίνει το συντομότερο δυνατό γιατί θα δώσει τεράστια προοπτική ανάπτυξης καθώς έχουμε σημαντικούς πόλους επισκεψιμότητας. Θα συνδέσει το βορρά με το νότο της Δυτικής Πελοποννήσου, που όπως όλοι αναγνωρίζουμε σήμερα είναι η πιο ταχεία αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της Ελλάδας. Και με όπλο τον βαλκανικό άξονα, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος αυτής της κοινής προσπάθειας και τί καρπούς μπορεί να δώσει στο μέλλον. Είναι μεγάλη υπόθεση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Στην ουσία δύο στρατηγικοί ιστορικοί δήμοι με εμπνευσμένους δημάρχους βάζουν πλάτη για το διαβαλκανικό όνειρο. Το δρόμο που φθάνει στην Καλαμάτα από την Αδριατική».
Τέλος, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε με τη σειρά του ότι η συνάντηση αυτή είναι η αρχή μιας αγαστής συνεργασίας, με πολλά οφέλη για τις δύο περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages