Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Γενική Συνέλευση - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Γενική Συνέλευση

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Γενική Συνέλευση

Share This

 Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης το Σάββατο, 18 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ. στο δημαρχείο της Μεσσήνης, όπου επί τάπητος θα τεθούν τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο της ευρύτερης περιοχής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΝΔ, στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Με συνέπεια εφαρμόζει την ΚΑΠ, που στόχο έχει να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας.

Το κόστος παραγωγής μας διώχνει κυριολεκτικά από την καλλιέργεια και συνεχώς αυξάνει. Το πετρέλαιο αγγίζει τα 2 ευρώ πλέον και η επιδότηση της κυβέρνησης δεν έφτασε ούτε για μισό ρεζερβουάρ στο τρακτέρ, ενώ εφοπλιστές, βιομήχανοι, κλινικάρχες, ξενοδόχοι, αεροπορικές εταιρείες το παίρνουν αφορολόγητο με επιστροφή 1 δισ. 100 εκατ. ευρώ του ΕΦΚ. Η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ θα είχε έτοιμη πρόταση για μείωση της τιμής ως τις εκλογές, δεν υλοποιείται και έχουν ήδη περάσει 3 χρόνια. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της Ενέργειας με το χαράτσι της ρήτρας αναπροσαρμογής έχει εκτοξεύσει τα αγροτικά αλλά και τα οικιακά τιμολόγια. Τα αγροτικά εφόδια ,λιπάσματα , ζωοτροφές είναι απλησίαστα και σφίγγουν ακόμη περισσότερο την θηλιά στο λαιμό του παραγωγού.

Τα προϊόντα συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Την ίδια στιγμή, βεβαίως, φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα. Το αίσχος των ανοιχτών τιμών γενικεύεται παντού. Είναι αναγκαιότητα η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.

Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, ή δίνονται κάποια ψίχουλα που δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση το μέγεθος της ζημιάς. Το αίσχος με τον ΕΛΓΑ και τον αναχρονιστικό αντιλαϊκό κανονισμό του, που επιτακτικά το αγροτικό κίνημα ζητάει την αλλαγή του όχι μόνο δεν υλοποιείται από την κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και είσοδο εταιρειών που σημαίνει αύξηση των ασφαλίστρων και μικρότερες αποζημιώσεις.

Στην κτηνοτροφία, η κατάσταση και τα αδιέξοδα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Μόνο ως κοροϊδία εκλαμβάνουμε τις μεγαλοστομίες περί πάταξης των “ελληνοποιήσεων” σε γάλα και κρέας. Οι αποφάσεις που έχουν ψηφιστεί στην ΕΕ με τη συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων, η συνθήκη του Μάαστριχτ, προϋποθέτουν και επιβάλουν την εισαγωγή γάλατος και κρέατος, οπότε ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους κτηνοτρόφους.

Το αίσχος των εξευτελιστικών συντάξεων για αγρότες που η σύνταξή τους για 20 χρόνια Ασφάλιση, είναι μόλις 96 ευρώ το μήνα και με την ανταποδοτική Ασφάλιση 20 χρόνων, φτάνει μόλις στα 330 ευρώ πολύ χαμηλότερη από την παλιότερη σύνταξη του ΟΓΑ. Την ίδια στιγμή που το 90% των μικρομεσαίων αγροτών παραμένει ανασφάλιστο και χρεωστάει ασφαλιστικές εισφορές χρόνων κυρίως μετά την αλλαγή ΟΓΑ-ΕΦΚΑ.

Δεν δίνουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, γιατί μέσα από την εμπειρία μας δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των κυβερνήσεων που στέκονται εχθρικά απέναντί μας, δίνουν όμως “γη και ύδωρ” στους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, τους εκμεταλλευτές μας. Η απάθεια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η ηττοπάθεια, η μιζέρια θα οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στη φτώχεια και τον αφανισμό μας.

Στην προτεραιότητά μας είναι η ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος:

Θέλουμε αγροτικό κίνημα που θα στηρίζεται σε μαζικούς Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστική λειτουργία που θα ενημερώνει, θα οργανώνει και θα διεκδικεί για κάθε πρόβλημα και αίτημα που έχουμε. Αγροτικό κίνημα που θα συμβάλει να δυναμώσει η κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Έχουμε τα ίδια κοινά προβλήματα στη φορολογία, το Ασφαλιστικό, το κόστος ζωής, τα χαράτσια, το μειωμένο εισόδημα, το ρεύμα, το νερό, την Υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας. Αυτή η κοινωνική συμμαχία, οι κοινές πρωτοβουλίες που μπορούμε και πρέπει να οργανώσουμε, μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, να φέρει αποτελέσματα, να ανοίξει το δρόμο ώστε να γίνουμε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε, ενώ σήμερα μας κλέβουν τον ιδρώτα μας.

Τώρα είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ η ίδρυση ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων στο νομό για τον καλύτερο συντονισμό, την συσπείρωση ,το δυνάμωμα τον αγροτικών συλλόγων. Για να έχουμε αγροτικό κίνημα διεκδικητικό και αποτελεσματικό και όχι συναλλαγής με την εκάστοτε κυβέρνηση. Αγροτικό κίνημα που θα παλεύει με συνέπεια ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις από την ΚΑΠ της ΕΕ.

Αγρότες- Αγρότισσες

Ο αγροτοκτηνοτροφικος σύλλογος Μεσσήνης μετά από συνεδρίαση του  Δ.Σ αποφάσισε να πραγματοποιήσει γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση το Σαββάτο 18 Ιουνίου 2022 προκειμένου να προχωρήσει σε αρχαιρεσείες για την εκλογή νέου Δ.Σ καλούμε όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν  γύρω από το σύλλογο να γίνουν μέρος του οργανωμένου αγροτικού κινήματος να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages