ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Share This

 Στην Καλαμάτα βρίσκεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Από την παρουσία του κ. Θεοδωρικάκου για τα ζητήματα αστυνόμευσης προέκυψαν και ορισμένες σημαντικές ειδήσεις. Η μία έχει να κάνει με την απελευθέρωση προσωπικού για την ενίσχυση των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων, που δρομολογείται από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Φυσικά επί τάπητος και τα ζητήματα της παραβατικότητας, όπως και εκείνο του νέου κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, που υπάρχει η προοπτική να κατασκευαστεί σε χώρο που παραχωρείται από τον ΟΑΕΔ στην Αγία Τριάδα.

Μένουμε εμείς στα της παρουσίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος πριν την παρουσία του στην Αστυνομική Διεύθυνση συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας αλλά και τον Δήμαρχο Καλαμάτας. Μάλιστα, στην συνάντησή του με τον Θανάση Βασιλόπουλο, πέρα από τα τοπικά ζητήματα και αιτήματα που τέθηκαν επί τάπητος, ο Υπουργός είδε από κοντά και τα όσα διαμορφώνονται στα πρώτα βήματα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου. Ήδη σε λειτουργία να σημειωθεί πως είναι οι 7 κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Για την παρουσία του κ. Θεοδωρικάκου στην Καλαμάτα δείτε και εδώ

 

Ασφαλής πόλη η Καλαμάτα για τους δημότες και τους επισκέπτες

Η Καλαμάτα είναι από τις πόλεις  με την ισχυρότερη αναπτυξιακή δυναμική σε ολόκληρη τη χώρα και επομένως αυτό απαιτεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας για να μπορεί η πανέμορφη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας να υποδέχεται τους τουρίστες και να τους εμπνέει ένα αίσθημα ασφαλείας, το ίδιο που οφείλει να εμπνέει σ’  όλους τους κατοίκους της Καλαμάτας.

Ενιαίο κέντρο συντονισμού ΕΛ.ΑΣ και Δήμου

Υπάρχει στενότατη συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και τις αρχές της αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα τον Δήμο της Καλαμάτας με τον οποίο η ελληνική αστυνομία έχει το ενιαίο συντονιστικό κέντρο το οποίο λειτουργεί ήδη με 7 κάμερες παρακολουθούν μία σειρά επίμαχα σημεία στην πόλη και ενισχύει και με αυτό τον τρόπο τα αναγκαία μέτρα αστυνόμευσης.

Μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας κατά 25%

Η εικόνα είναι διαρκώς βελτιωμένη, υπάρχει μείωση γύρω στο 25% της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην Καλαμάτα και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία όπως το ίδιο ισχύει για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Είναι από τις πλέον  ασφαλείς περιοχές και περιφέρειες της πατρίδας μας με 25% μείωση. Πιστεύω όμως, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για αυτό και βασικό θέμα στην σύσκεψη μας ήταν η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης και η παρουσία της αστυνομίας παντού έξω στις περιοχές και στις γειτονιές της Καλαμάτας.

Μπαίνουν οι βάσεις για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καλαμάτας

Ενισχύουμε  και τις υποδομές της Ελληνικής Αστυνομίας. Το καλό νέο είναι που έχουμε σήμερα για τους πολίτες της Καλαμάτας είναι, ότι ύστερα από την κατάλληλη και συστηματική προετοιμασία είμαστε σε συνεννόηση και πρόκειται το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ να εκχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία ένα ακίνητο περίπου 9 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου για την Αστυνομική Διεύθυνση της Μεσσηνίας.

Πιστεύω ότι είναι μία απόφαση που ανταποκρίνεται σε ανάγκες και σε αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και το νέο Μέγαρο με τη θέση στην οποία βρίσκεται θα συμβάλλει πολύπλευρα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages