Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This

 


«Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρον τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχονται στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας τόσο στο συνέδριο για το ΕΣΠΑ στην Καλαμάτα όσο και στη σύσκεψη που ακολούθησε με πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου.

«Η Ελλάδα ήταν το πρώτο κράτος μέλος που σύναψε συμφωνία εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27» τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς και πρόσθεσε ότι «αυτή μια ευρωπρωτιά για την Ελλάδα που ακολουθείται από την έγκριση τριών τομεακών προγραμμάτων (ανταγωνιστικότητας, Δίκαιης Μετάβασης και Πολιτικής Προστασίας) αξίας 6.2 δις. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» εστιάζοντας στο γεγονός πως στα 40 χρόνια παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι οι περισσότεροι πόροι που έχει διαχειριστεί ποτέ άλλοτε εξού και η μεγάλη ευθύνη όσων θα τα διαχειριστούν.

«Έως το 2027, η εταιρική συμφωνία για το νέο ΕΣΠΑ θέτει στη διάθεση της Ελλάδας σχεδόν 21 δισεκατομμύρια ευρώ σε κοινοτικούς πόρους» για την προώθηση όπως είπε των τριών βασικών πολιτικών προτεραιοτήτων.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ιδιαιτέρως σημαντική σε αυτό το πλαίσιο και η παρέμβαση του Περικλή Μαντά που εστίασε σε δυο πολύ σημαντικές πτυχές. Από τη μια στην έλλειψη ενημέρωσης των επιχειρήσεων σε ότι αφορά στα ευρωπαϊκά προγράμματα σε ότι έχει να κάνει με το γραφείο ενημέρωσης στην Τρίπολη. Με αφορμή την έλλειψη εξωστρέφειας ο Μεσσήνιος βουλευτής στάθηκε στο γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν για τα προγράμματα από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η αναφορά του Περικλή Μαντά στο… «τέρας» της γραφειοκρατίας καθώς όπως ανέφερε δεν είναι λίγες οι αιτήσεις επιχειρήσεων που «κολλάνε» σε θέματα τυπικά «όπως για παράδειγμα μια σφραγίδα!»

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα στην Καλαμάτα καθώς αποτελεί μια εκ των 6 πόλεων ανάμεσα στις 100 που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων.

Η ευκαιρία που παρουσιάζεται για την Καλαμάτα είναι μεγάλη όσο και η ευθύνη όσων έχουν αναλάβει το φιλόδοξο αυτό project.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages