ΚΟΙΝΩΝΙΑ- Νίκας: Το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα στην Περιφέρεια είναι οι 5.000 Ρομά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΟΙΝΩΝΙΑ- Νίκας: Το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα στην Περιφέρεια είναι οι 5.000 Ρομά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ- Νίκας: Το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα στην Περιφέρεια είναι οι 5.000 Ρομά

Share This


Ομολογία αποτυχίας του συστήματος κοινωνικής πολιτικής για τους Ρομά. Λάβρος ήταν ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας για την αδυναμία αντιμετώπισης του διαχρονικού αυτού κοινωνικού προβλήματος των Ρομά. Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ, “δεν τα πήγαμε καλά στα κοινωνικά θέματα”. Όπως εξήγησε, ο ίδιος είναι 30 χρόνια αυτοδιοικητικός και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 συσκέψεις σε υπουργικό επίπεδο για την επίλυση του προβλήματος, χωρίς αποτέλεσμα. Όπως χαρακτηριστικά είπε

“Και τι δεν ακούσαμε. Θεωρίες διάφορες. Τελικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι άνθρωπο αυτοί σέρνονται κυριολεκτικά χωρίς καμία ουσιαστική κοινωνική βοήθεια. Και αυτά τα προγράμματα για τη στέγαση κλπ, δεν μπορούν να περπατήσουν στην πράξη, στη θεωρία καλά τα λέμε”.

“Γιατί ποιος θα νοικιάσει το σπίτι του για 3 χρόνια κλπ; Και τι θα γίνει μετά. Είναι ένα θέμα, ένα πρόγραμμα που πρέπει  να το δούμε με πολλή μεγάλη προσοχή. Επίσης οι μετανάστες, οι εργάτες γης, η αναπηρία, η ναρκoμανία που γνωρίζει σε κάποιες περιοχές ιδιαίτερη εξάπλωση χρειαζόμαστε ενέργειες και προγραμματισμό με πρακτικούς τρόπους να τα αντιμετωπίσουμε”.

Νίκας: “Mε τα ΚΕΚ έχω τη χειρότερη εντύπωση. Έχουμε σκορπίσει άπειρα χρήματα χωρίς να έχουν πιάσει τόπο”

“Mε τα ΚΕΚ έχω τη χειρότερη εντύπωση. Έχουμε σκορπίσει άπειρα χρήματα χωρίς να έχουν πιάσει τόπο. Έχουν γίνει κάποιοι πλούσιοι με τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Αυτή είναι η πεποίθησή μου. Γι’ αυτό χρειάζεται ένας πάρα πολύ αυστηρός έλεγχος όσον αφορά τις συγκεκριμένες δομές των ιδιωτών, διότι πολλοί κινούνται με τη λογική της αρπαχτής”.

“Επιτρέπεται να μην έχουμε σοβαρή κρατική πολιτική και στρατηγική όσον αφορά τα ευάλωτα παιδιά;”

“Επιτρέπεται να μην έχουμε σοβαρή κρατική πολιτική και στρατηγική όσον αφορά τα ευάλωτα παιδιά; Εντάξει, και οι ΜΚΟ είναι πολύ καλές, και η Κιβωτός του Κόσμου και το Χαμόγελο του Παιδιού,  και τα Παιδικά Χωριά SOS, τα στηρίζουμε με πάρα πολλά χρήματα, ως Περιφέρεια. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει ένας κρατικός βραχίονας που να δίνει τον τόνο; Το ΤΕΒΑ ας μην το αναλύσω. Το να βάζουμε στο διχτάκι τα πορτοκάλια και να τα πηγαίνουμε στη Λακωνία, γελάει ο κόσμος!

Να δημιουργήσουμε εθελοντικό κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως υπάρχει στις άλλες χώρες. Να σχεδιάσουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε εθελοντικά ως κοινωνία αυτό το μεγάλο ζήτημα. Είμαστε πίσω. Έχουμε τα χρήματα. Ας το σχεδιάσουμε για να έχουμε αποτελέσματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages