Το ΚΚΕ Μεσσηνίας για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το ΚΚΕ Μεσσηνίας για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Καλαμάτα

Το ΚΚΕ Μεσσηνίας για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Καλαμάτα

Share This

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Καλαμάτα

 

Η Κυβερνητική “κουστωδία” που εμφανίστηκε σήμερα στην Καλαμάτα, στο συνέδριο -προπαγανδιστική φιέστα  για τα δις που θα χαριστούν το επόμενο διάστημα στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι εχθρική στις ανάγκες του λαού.

Η ΕΕ που “αγιοποιήθηκε” σε κάθε πρόταση  είναι  Ένωση των μονοπωλίων και της κερδοφορίας τους. Τα δις ευρώ που ανακοινώθηκαν, όπως και αυτά που μοιράστηκαν και στο παρελθόν, είναι λεφτά του Ελληνικού λαού και όλων των λαών της Ευρώπης που πληρώνουν διαχρονικά. Είναι χρηματοδοτήσεις και εργαλεία που αφορούν τις προτεραιότητες και ιεραρχήσεις των μονοπωλιακών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα και την εγγυημένη κερδοφορία τους.

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των υπουργών για τις προτεραιότητες στην χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ τις ξέρει ήδη ο λαός και τις πληρώνει βαριά:

→        Με τη λεγόμενη “πράσινη μετάβαση”, που μετατρέπει την Ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα, ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει σαν χρυσάφι τον λογαριασμό της ΔΕΗ και των καυσίμων.

→        Με την “ψηφιακή μετάβαση” ο λαός θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει ένα εχθρικό – δυσκίνητο κράτος όσον αφορά τα δικά του συμφέροντα αλλά ένα ευέλικτο- φιλικό κράτος όταν έχει να διευκολύνει τις μπίζνες του κεφαλαίου.

→        Με την ανάπτυξη της κερδοφορίας και των εγγυημένων αποδόσεων οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να δουλεύουν με μισθούς πείνας, με εντατικοποίηση και δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Όσο αφορά τα περιβόητα έργα στον Νομό μας, που πολλοί “περίμεναν και έταζαν” αποδείχτηκαν “άνθρακες ο θησαυρός”.

·           Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου για την ανάπτυξη της τουριστική κίνησης αφορά τους ξενοδόχους και όχι τους  ξενοδοχοϋπάλληλους που θα συνεχίσουν να δουλεύουν με μισθό που δεν φτάνει για το 15θήμερο, με δουλειά 3 μήνες τον χρόνο και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

·           Τον περιβόητο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια θα τον πληρώσει ο λαός της Μεσσηνίας. Θα γίνει με ΣΔΙΤ, χωρίς ακόμα να αποσαφηνίζουν ξεκάθαρα το τι σημαίνει η “αξιοποίησή του” από τον ιδιώτη.

·           Το αντιπλημμυρικό έργο πέριξ του αυτοκινητόδρομου ΜΩΡΕΑ από την Τσακώνα ως την Καλαμάτα, πρόκειται για άλλη μια προίκα προς την κοινοπραξία -πέρα από τα εκατομμύρια εγγυημένης κρατικής ενίσχυσης που παίρνει τακτικά. Είναι αμφίβολο το αν τελικά θωρακίζει από πλημμύρα, ενώ μόνο σίγουρο είναι οι συνέπειες του θα πληρωθούν απ’ το λαό.

Όσον αφορά το κλισέ του συνεδρίου ότι η Ελλάδα είναι το “καλό παιδί της ΕΕ” το βιώνει ήδη ο λαός της περιοχής:

·           Οι αγρότες της Μεσσηνίας συνεχίζουν και ξεκληρίζονται, με εκτοξευμένο κόστος παραγωγής και εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους, ενώ την ίδια στιγμή οι μεγαλέμποροι κάνουν πάρτι κερδοφορίας.

·           Οι αυτοαπασχολούμενοι του Νομού  συνεχίζουν να ασφυκτιούν κάτω από τα χρέη και τα χαράτσια του κράτους προς όφελος των μεγάλων μονοπωλίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

·           Οι εργαζόμενοι βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, ενώ ακόμα και για ενοίκιο στην πόλη της Καλαμάτα πληρώνουν πάνω από 1 μισθό τον μήνα.

Οι ομιλίες Μητσοτάκη και λοιπών υπουργών είναι αποκαλυπτικές και δείχνουν ότι ο λαός μονάχα μόνος του μπορεί να σωθεί: Οργανώνοντας την πάλη για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, διεκδικώντας πραγματικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, παλεύοντας για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ανοίγοντας δρόμο για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του.

Οι ψεύτικες  υποσχέσεις για “ανάπτυξη που θα έχουμε κέρδος όλοι” έχουν αποδειχτεί ακριβοπληρωμένη απάτη για τα λαϊκά στρώματα. Τόσο από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των επίδοξων συνεχιστών της ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ή οποιουδήποτε άλλου σχήματος συνεργασίας καταλήξει. Είναι επιβεβαιωμένη η κοινή στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών κομμάτων.

Η λύση υπέρ του λαού, για το σήμερα και το αύριο, βρίσκεται έξω από αυτό το πλαίσιο, με οργάνωση του αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ για να μπουν πραγματικά στο επίκεντρο οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

16-06-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages