Αφιέρωμα στον «Ενεργό Πολίτη και την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» στη Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αφιέρωμα στον «Ενεργό Πολίτη και την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» στη Μεσσήνη

Αφιέρωμα στον «Ενεργό Πολίτη και την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» στη Μεσσήνη

Share This

 


Στον «Ενεργό Πολίτη και την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Ενεργώ ως πολίτης» που υλοποίησε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς στο 1ο Γυμνάσιο της γείτονα πόλης με μαθητές της Α΄ τάξης και μαθητές τμήματος Ένταξης της Β΄ τάξης σε συνεργασία με το ίδρυμα Λαμπράκη, στοχεύοντας να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους στην κοινωνία, να καλλιεργήσουν τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και να γίνουν οι ενήλικες ενεργοί πολίτες που χρειάζεται η κοινωνία.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης. Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης Ελισάβετ Σταθοπούλου θα παρουσιάσει τις δράσεις του σχολείου «Ενεργώ ως Πολίτης» και «Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας». Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Μαζί στο σχολείο και την κοινωνία – Ένταξη των ρομά στην ελληνική εκπαίδευση»  που δημιουργήθηκε από το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου με στόχο την ανάδειξη καλών πρακτικών για το τμήμα ΖΕΠ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απαγγελία ποιημάτων και μουσική από μαθητές του 1ου Γυμνασίου και απονομή ειδικής υποτροφίας από τον Δήμο Μεσσήνης.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages