Το ΤΕΙ ζητά περί τους 1.000 εισακτέους από το Υπ. Παιδείας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το ΤΕΙ ζητά περί τους 1.000 εισακτέους από το Υπ. Παιδείας

Το ΤΕΙ ζητά περί τους 1.000 εισακτέους από το Υπ. Παιδείας

Share This
Δραματικό θα είναι το "κούρεμα" και στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές και πάλι λόγω... τρόικας. Οι πρυτάνεις ζητούν δραματική μείωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μεγάλα ιδρύματα όπως το Αριστοτέλειο ζητείται οι φοιτητές φέτος να μην ξεπεράσου τις 3.000 ενώ πέρυσι είχαν εισαχθεί περισσότεροι από 6.500.
Αντίστοιχη μείωση ζητά και το πανεπιστήμιο Πατρών που δεν θέλει να ξεπεράσει τους 1.900 φοιτητές ενώ πέρυσι είχαν εισαχθεί 3.708 φοιτητές, ενώ αντίστοιχη μείωση ζητά να μην ξεπεράσει του 4.000 φοιτητές ενώ πέρυσι είχε δεχθεί περισσότερους από 6.000. Το θέμα είναι και πάλι τα χρήματα. Χωρίς χρηματοδότηση οι πρυτάνεις λένε ότι δεν μπορούν να δεχθούν τον όγκο των φοιτητών που προτείνει το υπουργείο και προαναγγέλλουν δραστικές περικοπές που φτάνουν ως και το 50% σε ορισμένα τμήματα.
Διαφορετικά είναι όμως τα δεδομένα για το ΤΕΙ της Καλαμάτας και την Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας με την κατάθεση αιτήματος για την στελέχωση των δύο τμημάτων που είχαν «κοπεί» πέρυσι από το μηχανογραφικό, για τα οποίαμετά και τις... πιέσεις που έχουν υπάρξει να φαίνεται πως θα ενταχθούν και πάλι στο νέο. Θα πρέπει μάλιστα να υπογραμμιστεί πως το ΑΤΕΙ της Καλαμάτας έχει κάνει πρόταση για έναν συνολικό αριθμό εισακτέων που αγγίζει τους 1000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages