ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ !! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ !!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ !!

Share This
Δημιουργία μιας Ελαιοθήκης – Πινακοθήκης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Μιλώντας στην Καλαμάτα)

Η οικονομία μιας Πόλης, μιας Χώρας είναι ατμόσφαιρα, στιλ, είναι ταυτότητα, είναι πολιτισμός, είναι σύμβολα. Γνωρίζετε τις απόψεις μου για αυτά τα ζητήματα. Χρόνια πριν σας είπα ότι η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει καλύτερη από την Τοσκάνη.Η Καλαμάτα η πόλης σας είναι η Πόλη της Ελιάς. Θα μπορούσε να είναι Παγκόσμια, Μεσογειακή, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Ελιάς.
Η Ελιά όμως δεν είναι ορατή στην Ταυτότητα, την Αισθητική, την Αύρα, την Πολεοδομία, τον Καλλωπισμό της. Ένας ξένος επισκέπτης της θα ήθελε να δει ένα γλυπτό Ελιάς σε μια από τις πλατείες της.
Υπάρχουν γλύπτες που μπορούν να τα δημιουργήσουν. Αυτό που σας προτείνω επίσης είναι η δημιουργία μιας Ελαιοθήκης – Πινακοθήκης. Μιλώ για Πίνακες Ζωγραφικής. Θα πρόκειται για μια Παγκόσμια πρωτοτυπία. Βάλτε το μυαλό σας να σκεφθεί, να ανέβει λίγο στον ουρανό.
Οι Πόλεις είναι στον ουρανό όπως έλεγε ο Πλάτωνας. Επί δεκαετίες ένας συνασπισμός της τηλεκρατίας και των αριστεροδεξιών γραφειοκρατιών, η μεταπολιτευτική κακιστοκρατία όπως την ονομάζω, σταμάτησε την σκέψη και την φαντασία στην χώρα. Όπως γράφω στο βιβλίο μου για την Ποιότητα της Ανάπτυξης , η Ελλάδα δεν παράγει γιατί δεν σκέφτεται.Η πόλης σας και όλη η Ελλάδα είναι ιδανικός τόπος για την διοργάνωση συζητήσεων.
Ο Τόπος γέννησε τον Λόγο. Εδώ μπορούν να οργανωθούν ετησίως κύκλοι συζητήσεων Εθνικού και Διεθνούς επιπέδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages