Ο Αδαμόπουλος τα έβαλε με την ΝΟΔΕ και τον πρόεδρο της - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Αδαμόπουλος τα έβαλε με την ΝΟΔΕ και τον πρόεδρο της

Ο Αδαμόπουλος τα έβαλε με την ΝΟΔΕ και τον πρόεδρο της

Share This
Φαίνετε ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα τον θεσμικό του ρόλο ο Λαλίστατος πρόεδρος του επιμελητηρίου (πριν τις εκλογές) και ασχολείται με τις εμμονές του και την εμπάθεια του σε όποιον του κάνει κριτική αφού δεν έχει καμία δράση σαν πρόεδρος εκτός από πίτες και πανηγύρια...
Η ενέργεια του επιμελητηρίου για το θέμα των πυρόπληκτων δανείων όντος υπάρχει αλλά δυστυχώς δεν την έχει καταλάβει ο κ Αδαμόπουλος
μια και την έχει κάνει ο Γ. Καραμπάτος που τον στέλνει τώρα να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τους άλλους προέδρους αφού πρώτα ο ίδιος έχει καταλήξει με αυτούς για το σοβαρό αυτό θέμα που δυστυχώς ο νυν πρόεδρος αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο στην όλη κατάσταση.
Όσον αφορά αν την επιστολή του όπως αναφέρει "αν του την έδωσαν οι φίλοι του..." ειρωνικά, τον ενημερώνω ότι εγώ του την έστειλα διότι είναι φίλος μου και την έδωσα όπως όφειλα σε οποιονδήποτε φίλο μου αν κάποιος του έγραφε αηδίες!!
Νίκος Μπελογιάννης
Το δελτίο τύπου του κ Αδαμόπουλου είναι το εξής;
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5/3/2012
Παράταση αποπληρωμής πυρόπληκτων δανείων Απάντηση στον Π. Μαντά – πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας
Με έκπληξη διάβασα την επιστολή που απέστειλε ο Π. Μαντάς προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Μουρμούρα και στη συνέχεια δημοσίευσε στον τοπικό τύπο της Μεσσηνίας για επικοινωνιακούς λόγους. Με αυτή ζητάει την εξέταση του αιτήματος δήθεν των ΜμΕ του νομού μας για διετή παράταση αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων, έτσι γενικά και αόριστα.
Προφανώς ο κ. Μαντάς ή ζει σε άλλο τόπο εκτός Μεσσηνίας ή βρίσκεται απομονωμένος και δεν ενημερώνεται γι' αυτά που γίνονται και αφορούν τη Μεσσηνία.
Τον πληροφορώ λοιπόν και ελπίζω οι φίλοι του να του δώσουν το δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ώστε να ενημερωθεί, ότι από κοινού οι διοικήσεις των έξι επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας και Ευβοίας, τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή στις αρχές Φεβρουαρίου, καταθέσαμε δύο προτάσεις συγκεκριμένες προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με την συμβουλή και συγκεκριμένου νομικού συμβούλου, εξειδικευμένου σε τραπεζικά δάνεια.
Η πρώτη πρότασή μας αναφέρεται σε μετατροπή των δανείων αυτών σε μακροπρόθεσμης διάρκειας και αποπληρωμής 30 ετών, με επιτόκιο που δεν θα ξεπερνά το 5% μέσα στο οποίο θα υπάρχει και ασφάλιστρο κινδύνου.
Η δεύτερη πρότασή μας, η οποία δείχνει να είναι η πιο εφικτή με τις παρούσες συνθήκες και έχουμε διαβεβαιώσεις από κυβερνητικούς παράγοντες ότι θα υλοποιηθεί και γι' αυτό έχουμε εστιαστεί σ' αυτήν, είναι να δοθεί 4ετής παράταση στην αποπληρωμή των δανείων αυτών, να πληρώνουμε μόνο του τόκους στην διάρκεια αυτή, με ένα επιτόκιο Euribor 3μήνου +70%, που σημαίνει πρακτικά σήμερα 1,67% και μετά από 4 χρόνια, στην λήξη δηλαδή, ολόκληρο το κεφάλαιο. Έχει γίνει γνωστό και στο υπουργείο αλλά και στις τράπεζες, ότι αν δεν κερδίσουμε χρόνο, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή οικονομική κρίση, το σύνολο των επιχειρήσεων αδυνατεί να αποπληρώσει τα δάνεια αυτά.
Τις προτάσεις μας αυτές έχουμε κάνει γνωστές επανειλημμένα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Πελοποννήσου και της Ευβοίας, ώστε να ενημερωθούν οι 60.000 επιχειρηματίες που εκπροσωπούμε.
Ο κ. Μαντάς και άλλες φορές στο παρελθόν έχει δείξει καθυστερημένα τα αντανακλαστικά του στα προβλήματα της Μεσσηνίας, αλλά θα τον συμβούλευα πριν κάνει άθελά του ενέργειες που βλάπτουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της Μεσσηνίας, να συμβουλεύεται πρώτα τις διοικήσεις των επαγγελματικών σωματείων και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages