Νέος... χαμός με την υποβάθμιση του 18ου δημοτικού σχολείου της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νέος... χαμός με την υποβάθμιση του 18ου δημοτικού σχολείου της Καλαμάτας

Νέος... χαμός με την υποβάθμιση του 18ου δημοτικού σχολείου της Καλαμάτας

Share This
Μπορεί η πρόταση του Ν. Κλάδη (προϊστάμενος α' βάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας) να παρουσιάστηκε... βελτιωμένη για τα σχολεία της Μεσσηνίας και τις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις, όμως άνοιξε.... πληγές και αυτές ήταν φανερές στην σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, γονέων & κηδεμόνων αλλά και μαθητών του 18ου Δημοτικού Σχολείο της Καλαμάτας που υποβαθμίζεται.
Η ένταση λοιπόν κυριάρχησε τόσο στον δίωρο αποκλεισμό του σχολείου όσο και στην συνέχεια στη μετάβαση στο γραφείο του Προϊσταμένου όπου ζητήθηκαν εξηγήσεις και να πάρει πίσω την πρότασή του με τους μικρούς μαθητές να δονούν την ατμόσφαιρα με το σύνθημα "κάτω τα χέρια από το σχολείο".
"Στην αρχική του πρόταση υποβιβαζόταν οχτώ δημοτικά σχολεία του Δήμου Καλαμάτας και μειωνόταν κατά δεκατέσσερις (14) οι οργανικές θέσεις των δασκάλων. Μετά την γενικευμένη αντίδραση που ακολούθησε την πρόταση αυτή, ο κ. Κλάδης προχώρησε στη σύνταξη νέας πρότασης όπου υποβιβάζει δυο σχολεία, το ένα εκ των οποίων είναι το 18ο Δημοτικό.
Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις προτάσεις του κ. Κλάδη δεν προκύπτουν τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των σχολείων που τελικά προτείνονται για υποβάθμιση. Συγκεκριμένα από τα έξι (6) δωδεκαθέσια δημοτικά που ήταν στην αρχική πρόταση, βγήκαν τα τέσσερα (4), τα οποία έχουν τον ίδιο προβλεπόμενο αριθμό μαθητών για την επόμενη χρονιά με το 18ο (πρόβλεψη σύμφωνα με τα στοιχεία που ο κ. Κλάδης έδωσε 175 μαθητές). Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως το 18ο , σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του κ. Κλάδη, είναι το μόνο από αυτά τα σχολεία (παρόλο που είναι το μόνο που υποβιβάζεται) που ο αριθμός των μαθητών του αυξάνεται, ενώ όλων των υπολοίπων μειώνεται.
Σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία, από τα δημόσια νηπιαγωγεία που τροφοδοτούν το 18ο δημοτικό αλλά και από τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, η αύξηση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει ο κ. Κλάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages