Τα Γενετικά Όπλα των φυτών στο ΤΕΙ Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα Γενετικά Όπλα των φυτών στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Τα Γενετικά Όπλα των φυτών στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Share This
Περισσότερα από2 0.000 φυσικά προϊόντα σε κάθε φυτό αποτελούν ένα ανεξερεύνητο βιοχημικό εργοστάσιο. Η αξιοποίηση της δράσης τους, αλλά και οι υπόλοιπες ιδιότητες αυτών των ουσιών, προσεγγίστηκαν στην τελευταία παρουσίαση του τμήματος Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας τουΑ.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.
Μάλιστααναλύθηκαν και οι εξελίξεις των τελευταίων 6 μηνών στη Γενετική που πιθανόταταθα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που βλέπαμεέως τώρα τα τρόφιμα.
Στην παρουσίασηεισηγητής ήταν ο Δρ. Κώστας Δελής, Καθηγητής Εφαρμογών του ΕργαστηρίουΓενετικής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωσηεξωστρέφειας και γνώσης με το ΑΤΕΙ της Καλαμάτας να ανεβάζει αρκετά τα στάνταρτης εκπαίδευσης και δράσης του.
Όπως σημειώθηκεαπό τον κο Δελή ‘’…Τα φυτά για ναεπιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες του περιβάλλοντος συσσωρεύουν μέσω τουμεταβολισμού τους φυσικά προϊόντα (natural products). Τα πάνω από 20.000 φυσικάπροϊόντα σε κάθε φυτό αποτελούν ένα ανεξερεύνητο βιοχημικό εργοστάσιο. Σε εμάςαπομένει να διερευνήσουμε τη φαρμακευτική δράση ή και άλλες ιδιότητες αυτών τωνουσιών και να τις αξιοποιήσουμε σε όφελός μας. Η δική μας έρευνα συσχετίζεταιμε την οργάνωση του γενετικού υλικού των φυτών, έτσι ώστε να οργανώνουν τέλειατον μεταβολισμό τους. Επιπλέον, θα αναλυθούν οι εξελίξεις των τελευταίων 6μηνών στη Γενετική που πιθανότατα θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που βλέπαμε έως τώρα τα τρόφιμα’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages