Η μετεκλογική εβδομάδα με νέα σενάρια... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η μετεκλογική εβδομάδα με νέα σενάρια...

Η μετεκλογική εβδομάδα με νέα σενάρια...

Share This
Στην «πιθανότητα επαναληπτικών εκλογών, μετά την αποτυχία του Αντώνη Σαμαρά,ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, να σχηματίσει κυβέρνηση» αναφέρεται ο Guardian.
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι «οι εκλογές είδαν εκατομμύρια ψηφοφόρους να εγκαταλείπουν τα μεγάλα κόμματα υπέρ κομμάτων που έχουν ταχθεί κατά της λιτότητας, αφήνοντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε μεγάλη απόσταση από την πλειοψηφία που απαιτείται να κυβερνήσει μόνο του».
Ο Guardian αναφέρει ότι αν και οι εκλογές έχουν ερμηνευθεί ως δημοψήφισμα για τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση, δημιουργούν, επίσης, αμφιβολίες για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα σε νέο κίνδυνο να διωχθεί από το ευρώ» είναι ο τίτλος της Washington Post.
«Χρειάστηκαν μήνες τα διεθνή οικονομικά επιτελεία για να φτιάξουν μια συμφωνία διάσωσης που να είναι αποδεκτή από τους Έλληνες ηγέτες. Αλλά χρειάστηκαν μόλις 12 ώρες στις κάλπες για να καταφέρουν οι Έλληνες ψηφοφόροι ισχυρό πλήγμα στη συμφωνία, αφήνοντας την Ελλάδα σε νέο κίνδυνο να διωχθεί από το ευρώ μια και καλή» γράφει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα τονίζει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ευάλωτες οικονομίας, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, λέγοντας ότι μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να συγκρουστεί η Αθήνα με τους Ευρωπαίους δανειστές της.
«Η Ελλάδα ακυβέρνητη» είναι ο τίτλος του γερμανικού Der Spiegel.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στην επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Αντώνη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης.
«Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο» αναφέρει. «Να βρεθεί η Ελλάδα σε κατάσταση ακυβερνησίας» προσθέτει, τονίζοντας ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, αριστερή ή δεξιά, δεν θα αποτελεί μια βιώσιμη κυβέρνηση πλειοψηφίας. «Όχι για την Ελλάδα και σίγουρα όχι για την Ευρώπη» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages