Έρχεται η ώρα του μεγάλου ξεκαθαρίσματος στη ΝΔ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έρχεται η ώρα του μεγάλου ξεκαθαρίσματος στη ΝΔ

Έρχεται η ώρα του μεγάλου ξεκαθαρίσματος στη ΝΔ

Share This
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έφεραν τη Δευτέρα στο επίκεντρο συζήτηση – πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα με ψήφο ανοχής από τα δύο αυτά κόμματα.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν ζητά συμμετοχή με δικά του στελέχη σε ένα τέτοιο σχήμα.

Αντίστοιχη πρόταση έκανε τη Δευτέρα το βράδυ στο τηλεοπτικό κανάλι Mega ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο κ. Κακλαμάνης τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στο Ράδιο 9. «Σήμερα που θα πάρει τη διερευνητική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να του πούμε σχημάτισε την κυβέρνησή σου, παρουσίασέ μας το πρόγραμμά σου στη Βουλή, πήγαινε στη Μέρκελ και πες της αυτά που έλεγες στον ελληνικό λαό και, αν πετύχεις, η στήριξη θα συνεχιστεί», ανέφερε.
Την ίδια στιγμή καταγράφονται κινήσεις συσπείρωσης στον νεοφιλελεύθερο χώρο. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, χθες η Ντόρα Μπακογιάννη, επιδιώκει την δημιουργία κοινού μετώπου με την συνεργασία τόσο του Στέφανου Μάνου(Δράση) όσο και του κ. Θάνου Τζήμερου (Δημιουργία Ξανά).
Παράλληλα, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, του Στέφανου Μάνου αλλά και του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία και προέτρεψε δημοσίως τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.
Στο μεταξύ διοχετεύονται στον Τύπο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες γίνονται συζητήσεις στη ΝΔ για την συμμετοχή της σε κυβέρνηση συνεργασίας “έστω και χωρίς τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό” και ακούγονται σχετικά τα ονόματα των Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα ως εναλλακτικών λύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages