Το κόμμα της δραχμής ενοχλεί τον Βενζέλο... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το κόμμα της δραχμής ενοχλεί τον Βενζέλο...

Το κόμμα της δραχμής ενοχλεί τον Βενζέλο...

Share This
Την κεντρική διακαναλική συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα στο Ζάππειο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Το οριζόντιο κόμμα της δραχμής υπάρχει. Και είναι αυτό το κόμμα ο πραγματικός μοχλός της διαπλοκής και εκφραστής των πιο ακραίων συμφερόντων. Αυτών που έβγαλαν τα ευρώ τους στο εξωτερικό και περιμένουν στη γωνία για να αγοράσουν 'την Ελλάδα της δραχμής», σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Βενιζέλος που ακολούθως εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο στον Αντ. Σαμαρά όσο και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.
«Λυπάμαι που το λέω αλλά ο κ. Τσίπρας έχει απχαλινωθεί. Είναι πολιτικός υβριστής. Η συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική αριστερά».
Υπάρχουν κορυφαία ψέμματα που ακούγονται στον δημόσιο λόγο, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και έφερε ως παράδειγμα την εκτίμηση κάποιων ότι η χώρα μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη καταγγέλλοντας τη δανειακή σύμβαση. «Αρνούμενη να πάρει τα λεφτά η Ελλάδα αρνείται να γυρίσει τον δικό της τροχό ανάπτυξης . Ελεος» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.
Και απηύθυνε εκ νέου έκκληση συνεργασίας: Μπορούμε να πετύχουμε τη συενργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της ευθύνης και της ανάπτυηξης. Αυτό που εμείς προτείνουμε δεν είναι κομματικό πρόγραμμα. Είναι εθνικό σχέδιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βενιζέλος είπε:
Για τις προοπτικές συνεργασίας: «Εχει εμπεδωθεί η εσφαλμένη αντίληψη ότι το βράδυ των εκλογών θα υπάρξει συγκυβένρηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και άρα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο (...) Για να έχουμε κυβέρνηση χρειάζεται κοινωνική αποδοχή. Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση σε αναντιστοιχία με τη βούληση του ελληνικού λαού. Και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης των εξελίξεων. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κοιτάξει αριστερά του, στις υπεύθυνες φιλοευευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά και στον συντηρητικό χώρο όπου υπάρχουν υπεύθυνες δυνάμεις ή δυνάμεις που θα γίνουν μετεκλογικά υπεύθυνες.

Tragic o Τσίπρας
Ο κ. Βενιζέλος προκλήθηκε εκ νέου (από τη δημοσιογράφο του Εθνους, Φώφη Γιωτάκη) να τοποθετηθεί στους πρόσφατους χαρακτηρισμούς που έχει δεχθεί από τον κ. Τσίπρα ( «Οκ. Βενιζέλος έχει ξεφύγει», «πολιτικός απατεώνας».)

«Στην έκφραση του κ. Τσίπρα η απάντησή μου είναι «tragic». Δεν πρόκειται να χαρακτηρίσω τις εκφράσεις του. Ξεπερνά τα όρια του δημοκρατικού ήθους».
Κορυφώνοντας δε την κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Κόμμα του ευρώ; Υπάρχουν επίσημα χείλη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Λαφαζάνης που είναι αναφανδόν υπέρ της δραχμής.

Για τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»:
«Η Χρυσή Αυγή είναι μια ομάδα ανθρώπων δεδομένοι οπαδοί του ολοκληρωτισμού, της 21ης Απριλίου, ευθέως προσβλητική για την ιστορία και τους δημοκρατικούς θεσμούς του ελληνικού λαού. Και πράγματι φταίμε εμείς που αφήσαμε μεγάλες ομάδες του ελληνικού λαού να κινδυνεύσουν από τη φτώχεια.
Σχετικά με το τι θα κάνει την διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν θα δεχόταν ο κ. Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός.
Δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη πλειοψηφία και μονοκομματική κυβέρνηση. Ως εκ τούτου είναι πολύ πιο εύκολο να είμαστε εμείς πρώτο κόμμα, παρά να πετύχει η ΝΔ τον ανέφικτο στόχο της για αυτοδυναμία. Από κει και πέρα θέλουμε σε ένα σχήμα όλες εκείνες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που είναι αλληλέγγυες και υπεύθυνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages