Από τα Γιαννιτσάνικα ξεκίνησε ο περιμετρικός λόγω των αρχαίων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Από τα Γιαννιτσάνικα ξεκίνησε ο περιμετρικός λόγω των αρχαίων

Από τα Γιαννιτσάνικα ξεκίνησε ο περιμετρικός λόγω των αρχαίων

Share This
Από το τέλος, δηλαδή από τα Γιαννιτσάνικα, κάτω από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, έχει ξεκινήσει η κατασκευή του περιμετρικού δακτυλίου, που είναι υποέργο του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας, τον οποίο κατασκευάζει και εκμεταλλεύεται ο Μορέας.
Το έργο ξεκίνησε από εκεί που θα τελειώνει ο περιμετρικός λόγω του αρχαίου υδραγωγείου που βρέθηκε στις Τούρλες, στο λόφο απέναντι από το κάστρο της Καλαμάτας. Επειδή οι αρχαιολόγοι θα χρειαστούν λίγους μήνες μέχρι να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους αλλά το έργο δεν γίνεται να περιμένει, ο Μορέας αναγκάστηκε να ξεκινήσει ανάποδα και ήδη έχει καθαριστεί το απαλλοτριωμένο κομμάτι από το δρόμο για την Ταϋγέτη μέχρι το παλιό «Πράσινο Πάρκο».
Πάντως η έναρξη κατασκευής του περιμετρικού από το τέλος, δηλαδή από τα Γιαννιτσάνικα, ήταν πάγιο αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος στάθηκε τυχερός. Και ο λόγος που ο Δήμος ζητούσε να αρχίσει ανάποδα το έργο ήταν επειδή στον περιμετρικό έχει συμπεριληφθεί και το τελευταίο τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου, μήκους περίπου 800 μέτρων. Εκεί που κάνει τώρα κάθετη στροφή η Βασιλέως Γεωργίου προκειμένου να βγει στη Λακωνικής, με τα έργα του Μορέα θα συνεχίζει ευθεία μέχρι τη συμβολή της οδού Μάνης με το δρόμο για την Ταϋγέτη, απέναντι από την πύλη του αγροκτήματος Καρέλια.
Σημειώνεται ότι ο περιμετρικός από τα Γιαννιτσάνικα μέχρι τη Σπάρτης, πριν από τη μεγάλη γέφυρα του Νέδοντα, θα είναι ανοιχτός, όπως είχε ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σήμερα αναμένεται ο προϊστάμενος του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για τον αυτοκινητόδρομο, Γιάννης Καρνέσης. Τον έχει προσκαλέσει ο δήμαρχος για να συζητήσουν για διάφορα προβλήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages