Στην Καλαμάτα εκπρόσωποι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στην Καλαμάτα εκπρόσωποι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου

Στην Καλαμάτα εκπρόσωποι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου

Share This
Έρχονται στην Καλαμάτα εκπρόσωποι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ 
Συζήτηση για ένα εγχείρημα που για πολλούς φαντάζει ως λύση ξεπεράσματος της κρίσης, για την αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων από τους εργαζομένους τους, διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση με εκπροσώπους του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσσαλονίκη…
Η συζήτηση θα γίνει την άλλη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της συζήτησης, «η ΒΙΟ.ΜΕ. άνοιξε και επαναλειτουργεί: Όχι, δεν ήρθε κανένας εμίρης από το Κατάρ στην Θεσσαλονίκη να επενδύσει, ούτε το κράτος ανέλαβε τη διαχείριση της επιχείρησης. Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής άνοιξε και οι εργαζόμενοι όντας 21 μήνες απλήρωτοι και ουσιαστικά άνεργοι θα ξαναεργαστούν!
Παρόλο που το εργοστάσιο ήταν εγκαταλελειμμένο από τον Μάιο του 2011, επαναλειτουργεί με αυτοδιεύθυνση και πλήρη έλεγχο των ίδιων των εργαζομένων! Η ΒΙΟ.ΜΕ. άνοιξε από τη βάση: Το σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ. εδώ και χρόνια έχει ουσιαστικά καταργήσει όλες τις γραφειοκρατίες και τα εμπόδια που συναντάμε συχνά στον εργατικό συνδικαλισμό. Ένας είναι ο κανόνας στη ΒΙΟ.ΜΕ. όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Άμεση δημοκρατία, λοιπόν, στη πράξη, μέσα σε ένα σωματείο βάσης.
Η ΒΙΟ.ΜΕ. αμφισβητεί: Πρώτα και κύρια την ίδια την ιδιοκτησία και την κυριαρχία της εργοδοσίας στη παραγωγή, στα εμπορεύματα, στο εργοστάσιο, στις ζωές μας. Τολμά να βάζει πάνω από το συμφέρον του ιδιοκτήτη βιομηχάνου, τα εργατικά συμφέροντα. Πάνω από τις "ανάγκες της εθνικής οικονομίας" που τσακίζουν τα εισοδήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, τις εργατικές ανάγκες. Αμφισβητεί τον μονόδρομο της καταστροφής, των κυβερνήσεων και των τραπεζιτών, για να φωνάξει με το παράδειγμα της: Τα εργοστάσια στους εργάτες, η παραγωγή στους παραγωγούς, η ζωή μας στα χέρια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages