Στο λιμάνι το ''Consouth'' μαζί με τους διασωθέντες και τους 2 νεκρούς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο λιμάνι το ''Consouth'' μαζί με τους διασωθέντες και τους 2 νεκρούς

Στο λιμάνι το ''Consouth'' μαζί με τους διασωθέντες και τους 2 νεκρούς

Share This
Συνεχίστηκαν εκ νέου, σήμερα, οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα, 87 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοούμενων ναυτικών του φορτηγού πλοίου PIRI REIS, που, φορτωμένο με λίπασμα, βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ναυτικοί και να αγνοούνται άλλοι οκτώ. Στις έρευνες συμμετέχει ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα αεροσκάφος.
Επτά μέλη του πληρώματος του PIRI REIS, υπήκοοι Συρίας, διασώθηκαν χθες από το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου CONSOUTH, το οποίο έχει υπoστεί υλικές ζημιές συνοδεία δύναμης του λιμενικού σώματος οδηγήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στη ράδα του λιαμνιού της Καλαμάτας. Στο κεντρικό λιμεναρχείο Καλαμάτας μετέβη και κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, προκειμένου να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του ναυτικού δυστυχήματος. Το PIRI REIS, ήταν τουρκικών συμφερόντων, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας, ενώ το CONSOUTH, γερμανικών συμφερόντων, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, κενό φορτίου και είχε πλήρωμα πέντε Ρώσους, 10 Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο. Από τη βύθιση του πλοίου δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, όπως τονίστηκε και από τον λιμενάρχη κ, Γιαννουλάτο, ενώ η μικρή ποσότητα πετρελαίου ιριδίζουσας μορφής που εμφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή είναι αυτοδιαλυόμενη και δεν είναι απαραίτητο ότι προέρχεται από το ναυάγιο. Το συγκεκριμένο βάθος στην περιοχή, που είναι διεθνή ύδατα, είναι 2.500 μέτρα και το ναυάγιο δεν εγκυμονεί κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages