«Καρδιά της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου το αεροδρόμιο Καλαμάτας» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Καρδιά της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου το αεροδρόμιο Καλαμάτας»

«Καρδιά της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου το αεροδρόμιο Καλαμάτας»

Share This
«Στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας χτυπάει η καρδιά της τουριστικής ανάπτυξη της Πελοποννήσου» τόνισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», τον υπεύθυνο διαχείρισης του αεροδρομίου, τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του αεροδρομίου και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας. Στη συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη τέθηκαν λειτουργικά ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου και την εξυπηρέτηση των επιβατών και συζητήθηκαν οι εργασίες που ήδη εκτελεί η Περιφερειακή Αρχή όσον αφορά τον κόμβο αλλά και την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των ταξί, καθώς και την τυποποίηση- προβολή των τιμών από αεροδρόμιο κάθε προορισμό. Η κα. Νικολάκου δήλωσε επίσης ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος” αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού της Πελοποννήσου συνολικά.
«Για το λόγο αυτό έγκαιρα προγραμματίσαμε και δεσμεύσαμε τους απαραίτητους πόρους για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με μελέτη που την ευθύνη κατάρτισης είχε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας». Η κα Νικολάκου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η μελέτη έχει ήδη καταρτιστεί και βρίσκεται προς αξιολόγηση στη Διαχειριστική Αρχή. Παράλληλα υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο κόμβος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, ενώ κρίσιμη είναι η απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας να παραχωρήσει έκταση τριανταπέντε στρεμμάτων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages