Γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα από το ΚΕΘΕΑ για το 2013 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα από το ΚΕΘΕΑ για το 2013

Γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα από το ΚΕΘΕΑ για το 2013

Share This
Τον απολογισμό του για το έτος 2013 παρουσίασε σε έναν περιεκτικό τόμο το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), που δραστηριοποιείται και στην Καλαμάτα μέσω του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΘΕΑ
Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται, επίσης, σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο. 
Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα την εξάρτηση και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, παρέχοντας συμβουλευτική και θεραπεία απεξάρτησης, υποστήριξη της οικογένειας, φροντίδα για θέματα υγείας και νομικές εκκρεμότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση, επανένταξη στην κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα. Στόχος είναι η πλήρης και σταθερή αποχή από τις ουσίες και η ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία.
logo
Το ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει επίσης προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας σε εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, ομάδες υψηλού κινδύνου για χρήση ουσιών και τις τοπικές κοινωνίες. Αποτελεί δραστήριο οργανισμό εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα των εξαρτήσεων, με προγράμματα και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου, στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μελών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.
kastro kethea 1
Η εκδήλωση ήταν πανελλαδική και κατά τη διάρκειά της αποφοίτησαν περί τα 1.000 άτομα, που παρακολούθησαν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα. Η διοργάνωση, που συνέπεσε με την 30ετία των θεραπευτικών κοινοτήτων, έγινε από το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο της Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Δήμου.
Ο Δήμαρχος, στο χαιρετισμό του τότε, είχε τονίσει τη σημασία της ενίσχυσης του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, αλλά και αναλόγων δράσεων, από όλους μας, καθώς οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες και ο άνθρωπος είναι πιο αδύναμος και επιρρεπής σε επιβλαβείς για τον εαυτόν του ενέργειες από ποτέ.
kastro kethea 3
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και θεατρικά δρώμενα από τη χορωδία και τη θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages