ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΠ "ΧΤΕΝΙΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΠ "ΧΤΕΝΙΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΠ "ΧΤΕΝΙΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Ασφάλειας και της ΕΥΠ επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, συλλέγοντας όλα τα στοιχεία που αφορούν στις βομβιστικές επιθέσεις, τα ευρήματα και τους πέντε συλληφθέντες.
Χθες και οι πέντε απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Καλαμάτας και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίσθηκαν.
Υψηλόβαθμα κλιμάκια
Αν και την Παρασκευή, όταν εξερράγησαν οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά, δεν κρίθηκε απαραίτητο να έρθει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, μετά τις συλλήψεις και τα ευρήματα θεωρήθηκε επιβεβλημένο.
Έτσι, στην Καλαμάτα έφτασαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική), της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και της ΕΥΠ. Ενημερώθηκαν για κάθε πτυχή της υπόθεσης και πήραν ό,τι υλικό χρειαζόταν.
Οι έρευνες θα συνεχισθούν σε βάθος από αυτές τις υπηρεσίες πλέον, ενώ θα εξετασθεί τυχόν εμπλοκή κι άλλων ατόμων.
Προφυλακίσθηκαν 
Χθες αργά το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας άρχισαν να οδηγούνται ένας ένας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας οι πέντε συλληφθέντες, προκειμένου να απολογηθούν στην ανακρίτρια για τις πράξεις τους.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι πέντε είναι: Ο 52χρονος Καλαματιανός που κατηγορείται ότι είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα, την οποία δημιούργησε το 2009, ένας 28χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Δράμα, ένας 25χρονος από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, που έχει κάνει και ειδικός φρουρός και τώρα εργάζεται ως προσωπικό ασφαλείας, ένας 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας και ένας 34χρονος κτηνοτρόφος από το Καλλίφυτο Δράμας.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι οι βαρύτερες του Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα για τρομοκρατία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για την τέλεση των εγκλημάτων της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από περισσότερα από 3 άτομα που επιδίωκαν την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, κατοχή όπλων κ.ά. 

Από το ΄Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages