ΤΡΙΠΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΡΙΠΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

ΤΡΙΠΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Share This
Άγρια μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μόλις έπεσε το «μαύρο» στην ενημέρωση και ελάχιστες ώρες πριν εισαχθεί εσπευσμένα στην Βουλή για ψήφιση το φορολογικό νομοσχέδιο, εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι των 600-800 ευρώ το μήνα, έχασαν σε μια στιγμή 909 ευρώ από το αφορολόγητο που είχαν (ή σχεδόν 500 ευρώ παραπάνω από όσα ήξεραν και υπολόγιζαν όταν στην κυβέρνηση μιλούσαν για αφορολόγητο 9.100 ευρώ) αλλά και 50-200 ευρώ από την τσέπη τους για επιπλέον φόρους, ενώ πριν δεν πλήρωναν τίποτε σε φόρους εισοδήματος. Χρειάστηκαν να περάσουν 6 μήνες εξαντλητικών διαπραγματεύσεων και 23 μέρες από τότε που δημόσια δήλωνε στις κάμερες ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος πως «δεν είμαι διατεθειμένος να καταθέσω στην Βουλή των Ελλήνων ένα νομοσχέδιο που θα έχει αφορολόγητο χαμηλότερο» από τα 9.100 ευρώ, για να έρθει τελικά η τροπολογία-σοκ, που «πετσοκόβει» το αφορολόγητο, από τα 9.550 ευρώ που ισχύει τώρα, κάτω όχι μόνον από τα 8.900 ευρώ όπως έλεγαν οι τελευταίες πληροφορίες, αλλά πιο κάτω και από τα 8.650 ευρώ, σε μόις 8.636 ευρώ το χρόνο. Το «χαστούκι» είναι διπλό και τριπλό!
 - Για ζευγάρια χαμηλόμιθων και χαμηλοσυνταξιούχων που ζουν με εισοδήματα πείνας, οι απώλειες διπλασιάζονται, αν χάνει κάθε σύζυγο πχ από 200 ευρώ ή 400 ευρώ το νοικοκυριό αυτό.
 - Για χιλιάδες μικρές εταιρίες που, με άλλη μία τροπολογία που μπήκε ταυτόχρονα στο ίδιο νομοσχέδιο, για τα χαμηλά κέρδη που ίσως έχουν φέτος, θα κληθούν τελικά να πληρώσουν 29% φόρο, και όχι 26% όπως ίσχυε ως τώρα
-και έλεγε πως θα ισχύσει και στο μέλλον το νομοσχέδιο που «μονομερώς» κατέθεσε πριν το Πάσχα η κυβέρνηση. Όλοι αυτοί, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει τις τροπολογίες, θα πληρώσουν επιπλέον φόρους 200 εκατ. ευρώ, και αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2016, αντί να δουν ... αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ -όπως ίσως πίστευαν μέχρι και πέρυσι τέτοια εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages