Επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου στον Καμμένο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου στον Καμμένο

Επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου στον Καμμένο

Share This
Προς
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Πάνο Καμμένο

Κύριε Υπουργέ, 


n
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στις Περιφέρειες Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, δυστυχώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα κέντρο grοπλιτών σε καμία πόλη στις οποίες ήδη υπήρχαν Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και συγκεκριμένα στις πόλεις του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Τριπόλεως, της Σπάρτης και του Μεσολογγίου.

Σε προηγούμενο έγγραφό μας (αρ. πρωτ. 11454/31-1-18), σας είχαμε επισημάνει ότι οι αλλαγές στη δομή του στρατεύματος και η κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης στην οποία ήδη προχώρησε το Υπουργείο Άμυνας λόγω των ευρύτερων περικοπών στις αμυντικές δαπάνες, θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες καθόσον τα συγκεκριμένα Κέντρα αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας των πόλεων στις οποίες ευρίσκοντο, με πολλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη τόσο για τους Δήμους όσο και για την εμπορική τάξη, καθώς ενίσχυαν τις τοπικές αγορές. Παρόλα αυτά οι ανησυχίες μας όπως και των Εμπορικών Συλλόγων - Μελών μας δεν εισακούστηκαν κατά την λήψη των αποφάσεών σας.

Σας προειδοποιούμε ότι στις ήδη επιβαρυμένες από τα οικονομικά προβλήματα Περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες είναι από τις φτωχότερες Περιφέρειες της χώρας, θα δημιουργηθεί ένα περαιτέρω βαρύ κλίμα λόγω του αποκλεισμού τους από τα σημεία υποδοχής οπλιτών, το οποίο θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις περιοχές αυτές, αφού θα δημιουργήσει καινούργια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στην ανάπτυξή τους, την ίδια ώρα που σε όλες τις άλλες Περιφέρειες της χώρας μας έχετε ήδη δημιουργήσει Κέντρα Υποδοχής Οπλιτών.

Με εκτίμηση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο πρόεδρος
Γεώργιος Βαγενάς

Ο Γεν. Γραμματέας
Αντώνιος Καλοθέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages