Βενζινάδικα: 10.30μμ με 6πμ η διανυκτέρευση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βενζινάδικα: 10.30μμ με 6πμ η διανυκτέρευση

Βενζινάδικα: 10.30μμ με 6πμ η διανυκτέρευση

Share This

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ορίστηκε η εκ περιτροπής διανυκτέρευση για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων νομού Μεσσηνίας, κατά τη θερινή περίοδο που αρχίζει την Παρασκευή 1η Μαΐου και τελειώνει 30 Σεπτεμβρίου. Την εισήγηση έκανε το Σωματείο Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων ν. Μεσσηνίας « Ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ» και ορίζει:
⦁ Το ωράριο λειτουργίας όλων των πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων, μικτών και αμιγών, συμπεριλαμβανομένων των αντλιών καυσίμων εντός των σταθμών αυτοκινήτων , είναι ελεύθερο.
⦁ Υποχρεωτική , εκ περιτροπής , διανυκτέρευση:
Το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων που λειτουργούν εκ περιτροπής υποχρεωτικά κατά τις εργάσιμες ημέρες, Κυριακές και αργίες, εντός του χρονικού διαστήματος της νυχτερινής λειτουργίας ορίζεται από 10:30 μμ έως 6:00 πμ της επομένης κατά τη θερινή περίοδο (από 1 Μαΐου έως και 30 Σεπτεμβρίου),και η λειτουργία τους δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 2 ωρών. Τα πρατήρια καυσίμων που θα λειτουργούν υποχρεωτικά εκ περιτροπής κατά το χρονικό αυτό διάστημα καλύπτουν το 10% των πρατηρίων καυσίμων του ν. Μεσσηνίας και περιλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες διανυκτερεύσεων, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.
⦁ 3.Υποχρεωτική, εκ περιτροπής Κυριακές και αργίες.
Το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων που λειτουργούν εκ περιτροπής υποχρεωτικά, κατά τις Κυριακές και αργίες , εντός του χρονικού διαστήματος της ημερήσιας λειτουργίας, ορίζεται από 6:00 πμ. έως 10:30 μμ. Τα πρατήρια τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής υποχρεωτικά ημέρα Κυριακή ή αργία , καλύπτουν το 25% του συνόλου των πρατηρίων καυσίμων του ν. Μεσσηνίας και περιλαμβάνονται στο συνημμένο πίνακα διημερεύσεων, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.
⦁ 4. Στον αριθμό των εκ περιτροπής διανυκτερευόντων πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων ν. Μεσσηνίας για τις εργάσιμες ημέρες, Κυριακές και αργίες, καθώς και στον αριθμό των πρατηρίων που θα λειτουργούν ημερησίως εκ περιτροπής κατά τις Κυριακές και αργίες, περιλαμβάνονται υποχρεωτικά τα πρατήρια καυσίμων που έχουν εγκατεστημένους αυτόματους πωλητές.
⦁ 5.Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων υποχρεούνται να τοποθετούν σε εμφανές σημείο το πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες των υποχρεωτικών , εκ περιτροπής , διανυκτερεύσεων και της υποχρεωτικής, εκ περιτροπής, ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες, που καθορίζεται με την παρούσα απόφαση.
⦁ 6.Όσα πρατήρια έχουν οριστεί με την παρούσα να διανυκτερεύουν υποχρεωτικά, εκ περιτροπής, κατά τις εργάσιμες ημέρες, Κυριακές και αργίες, ή να διημερεύουν κατά τις Κυριακές και αργίες, λειτουργούν υποχρεωτικά, διαφορετικά τιμωρούνται ως παραβάτες και υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 37 του Ν. 4062/2012(ΦΕΚ 70/τ.Α/30-03-2012)
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της θερινής περιόδου από 01-05-2020 και μέχρι τη λήξη της 30-09-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages