80% έχει ολοκληρωθεί το έργο έργo βελτίωσης των υποδομών ΓΟΕβ Παμίσου - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

80% έχει ολοκληρωθεί το έργο έργo βελτίωσης των υποδομών ΓΟΕβ Παμίσου

80% έχει ολοκληρωθεί το έργο έργo βελτίωσης των υποδομών ΓΟΕβ Παμίσου

Share This

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο βελτίωσης – συντήρησης των υποδομών του ΓΟΕΒ, προϋπολογισμού 400.000 €, όπου αυτοψία πραγματοποίησε την Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Το έργο έχει εκτελεστεί σε ποσοστό 80% και αφορά εργασίες επισκευών τεχνικών έργων ΓΟΕΒ, κυρίως διώρυγες και καναλέτα, καθώς και εργασίες καθαρισμών. Αυτή την περίοδο υλοποιείται η αποκατάσταση κατά τμήματα και όπου απαιτείται της διώρυγας 3Δ στο ύψος της Πιπερίτσας.

Στην αυτοψία, στην οποία ήταν παρών και ο επιβλέπων του έργου κ. Κυριάκος Μπεχράκης αλλά και εκπρόσωπος του αναδόχου, εξετάστηκε ο τρόπος της ορθής αποστράγγισης της ευρύτερης περιοχής της Μακαρίας και ελέχθηκε η δυνατότητα αύξησης της παροχετευτικότητας της κεντρικής αποστραγγιστικής τάφρου, σε κομβική θέση, προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Προτάθηκε και αποφασίστηκε η τοποθέτηση επιπλέον σωληνωτού οχετού, ικανής διαμέτρου ώστε να μπορεί να παροχετεύει τυχόν επιπλέον φορτίο, στη θέση εξέτασης, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία της τάφρου Μουτελάκη που είναι ο τελικός αποδέκτης.

Η ΠΕ Μεσσηνίας έχει στο πρόγραμμά της εργολαβίες, που βρίσκονται στο στάδιο ανάδειξης αναδόχου, οι οποίες περιλαμβάνουν παρεμβάσεις, κυρίως εργασίες καθαρισμών, στην περιοχή του δικτύου ΓΟΕΒ, στα πλαίσια της οποίας θα καθαριστεί και η συγκεκριμένη τάφρος στο σύνολό της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages