Τατούλης: Η απαξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Τατούλης: Η απαξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις

Τατούλης: Η απαξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις

Share This

 


Για απαξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου κάνει λόγω ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Τατούλης, σε έγγραφό του προς τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, καθώς όπως τονίζει  λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις.

Επίσης εκφράζει την έντονη αντίδραση του για τη μη τήρηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου βάσει του νόμου για τον Κλεισθένη και καταλογίζει στον πρόεδρο του Πε.Συ. προσωπική ευθύνη καθώς παραβιάζει κάθε έννοια νόμιμης διαδικασίας.

Όλα αυτά τα αναφέρει ο κ. Τατούλης κατόπιν της απόφαση του προέδρου αγνόησε το αίτημα που κατέθεσαν 29 Περιφερειακοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης για σύγκλιση συνεδρίασης με συγκεκριμένα θέματα, τα οποία είναι απολύτως επίκαιρα και οποιαδήποτε καθυστέρηση στη συζήτηση τους δημιουργεί πρόβλημα.

Ακολουθεί το κείμενο του εγγράφου:

Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Κύριε Πρόεδρε,

Η απαξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίζεται και πλέον λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Εκφράζουμε την έντονη αντίδραση μας για τη μη τήρηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου βάσει του ν.3852/2010 (Καλλικράτης) και όπως αυτός διαμορφώθηκε από τις αντίστοιχες τροποποιημένες διατάξεις του ν.4555/2018 (Κλεισθένης).

Κύριε Πρόεδρε,  με προσωπική σας ευθύνη παραβιάζεται κάθε έννοια νόμιμης διαδικασίας σε ό,τι αφορά τη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα:

  • Καταργήσατε εντελώς παρανόμως τη συζήτηση των επερωτήσεων που καταθέτουν εγγράφως οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και προβλέπεται ρητά στην κείμενη νομοθεσία.
  • Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση με αριθμ. πρωτ. 307312/74397 για τη συνεδρίαση την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, αγνοήσατε εντελώς την απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου που είχατε την ευθύνη να υλοποιήσετε. Σχετικά με τα θέματα με Α/Α 11,12,13,14,15,16, όπου σύμφωνα με απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου έπρεπε να τεθούν πρώτα στη συνεδρίαση και όχι τελευταία όπως εσείς επιλέξατε…!!
  • Παραβιάζοντας την απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, θέσατε την ίδια ημερομηνία ως πρώτη την ειδική συνεδρίαση, με θέμα την έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2021.
  • Αγνοήσατε το αίτημα που κατέθεσαν είκοσι εννέα (29) Περιφερειακοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης για σύγκλιση συνεδρίασης με συγκεκριμένα θέματα, τα οποία είναι απολύτως επίκαιρα και οποιαδήποτε καθυστέρηση στη συζήτηση τους δημιουργεί πρόβλημα.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους και με δεδομένο, ότι η μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας θέτει ακυρότητα για τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητας σας. Σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται συνθήκες επιβολής πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών ως προβλέπεται από τον νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages