Κάστρο της Μεθώνης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κάστρο της Μεθώνης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού

Κάστρο της Μεθώνης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού

Share This

 


Την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συμβάλλει στο έργο στερέωσης και αποκατάστασης του κάστρου της Μεθώνης, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ίδιας, του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του υπουργείου Πολιτισμού – για την κάλυψη της δαπάνης των απαιτούμενων μελετών- θα μεταφέρει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην υπουργό Λίνα Μενδώνη, με την οποία συναντάται την ερχόμενη Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, από την εκτιμώμενη δαπάνη των 100.000 ευρώ για τις απαιτούμενες μελέτες, η Περιφέρεια αναλαμβάνει να καλύψει μέσω της προγραμματικής σύμβασης, τις 80.000 ευρώ, ενώ τις υπόλοιπες 20.000 ευρώ θα καλύψει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Οι εργασίες για την στερέωση του σημαντικού αυτού μνημείου κρίνονται απολύτως απαραίτητες, λόγω των πολλαπλών και πολύ σοβαρών δομοστατικὠν προβλημάτων που εντοπίζονται στο κάστρο της Μεθώνης.

Με την προγραμματική θα χρηματοδοτηθούν, α) αρχιτεκτονική, στατική και γεωτεχνική μελέτη για το Μπούρτζι και για τµήµατα των τειχών και β) προμελέτη αναβάθµισης υφιστάμενου φωτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages